Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλείνει η θρυλική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών LucasArts

Κλείνει η θρυλική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών LucasArts

Η LucasArts, μία από τις ιστορικές εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών, πρόκειται να κλείσει μετά από 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και να απολύσει τους περισσότερους υπαλλήλους της. Η Disney την είχε αγοράσει πέρυσι μαζί με την κινηματογραφική εταιρεία του Τζορτζ Λούκας, του σκηνοθέτη της σειράς Star Wars.

Η LucasArts, μία από τις ιστορικές εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών, πρόκειται να κλείσει μετά από 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και να απολύσει τους περισσότερους υπαλλήλους της.

Η Disney την είχε αγοράσει πέρυσι μαζί με την κινηματογραφική εταιρεία του Τζορτζ Λούκας, του σκηνοθέτη της σειράς Star Wars.

Η εταιρεία σκοπεύει τώρα να αναθέσει σε εξωτερική εταιρεία την άδεια για το brand των Star Wars, είπε εκπρόσωπος της Disney την Τετάρτη.

Εκτός από μία «μικρή ομάδα» που θα ασχοληθεί με διαχειριστικά ζητήματα, οι υπόλοιποι –άγνωστοι πόσοι ακριβώς– θα απολυθούν ενώ θα σταματήσει και η παραγωγή τίτλων που ήταν σε στάδιο προετοιμασίας.

Η LucasArts είχε δημιουργήσει πολύ επιτυχημένα παιχνίδια περιπέτειας και χιούμορ, όπως το Secret of Monkey Island και το Grim Fandango.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχασε έδαφος από εταιρείες που επικεντρώνονται σε παιχνίδια δράσης και δεν κατάφερε να εκδώσει επιτυχημένους τίτλους, σημειώνει το Reuters.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024