Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιγάντιο αβγό εξαφανισμένου πτηνού βγαίνει σε δημοπρασία

Γιγάντιο αβγό εξαφανισμένου πτηνού βγαίνει σε δημοπρασία

Θυμίζει πίνακα του Ρενέ Μαγκρίτ, είναι όμως η φωτογραφία ενός υπαλλήλου του οίκου Christie's να κρατά το ημι-απολιθωμένο αβγό του «πουλιού-ελέφαντα», ενός γιγάντιου πτηνού που ζούσε κάποτε στη Μαδαγασκάρη.

Θυμίζει πίνακα του Ρενέ Μαγκρίτ, είναι όμως η φωτογραφία ενός υπαλλήλου του οίκου Christie’s να κρατά το ημι-απολιθωμένο αβγό του «πουλιού-ελέφαντα», ενός γιγάντιου πτηνού που ζούσε κάποτε στη Μαδαγασκάρη.

Το σπάνιο αβγό, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, είναι 100 φορές μεγαλύτερο από ένα αβγό κότας και αναμένεται να αποφέρει έως και 45.000 δολάρια όταν δημοπρατηθεί στις 24 Απριλίου.

Με τον όρο «πουλί-ελέφαντας» είναι γνωστά δύο γένη γιγαντόσωμων πτηνών της Μαδαγασκάρης, με τις ονομασίες Aepyornis και Mullerornis, τα οποία σταδιακά εξαφανίστηκαν από το εξωτικό νησί κάποια στιγμή από τον 10ο μέχρι τον 17ο αιώνα.

To μεγαλύτερο από τα τέσσερα γνωστά είδη, το Aepyornis maximus, εκτιμάται ότι έφτανε τα 3 μέτρα σε ύψος και τα 400 κιλά σε βάρος.

Ανίκανα να πετάξουν, τα πουλιά-ελέφαντες πιστεύεται ότι έπεσαν θύματα των ανθρώπων, καθώς τα αβγά τους ήταν αρκετά μεγάλα για να ταΐσουν ολόκληρες οικογένειες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024