Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συλλήψεις στην Αίγυπτο για σαμποτάζ σε ποντισμένα καλώδια του Διαδικτύου

Συλλήψεις στην Αίγυπτο για σαμποτάζ σε ποντισμένα καλώδια του Διαδικτύου

Τρεις δύτες συνελήφθησαν από την ακτοφυλακή της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, καθώς φέρονται να έκοψαν υποθαλλάσια καλώδια επικοινωνιών που ανήκουν στην Egypt Telecom, τον μοναδικό πάροχο επίγειων επικοινωνιών στην χώρα. Το γεγονός θεωρήθηκε ένδειξη ότι οι διακοπές στην διαδικτυακή πρόσβαση που βιώνουν οι Αιγύπτιοι τις τελευταίες ημέρες μπορεί να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

Τρεις δύτες συνελήφθησαν από την ακτοφυλακή της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, καθώς φέρονται να έκοψαν υποθαλλάσια καλώδια επικοινωνιών που ανήκουν στην Egypt Telecom, τον μοναδικό πάροχο επίγειων επικοινωνιών στην χώρα. Το γεγονός θεωρήθηκε ένδειξη ότι οι διακοπές στην διαδικτυακή πρόσβαση που βιώνουν οι Αιγύπτιοι τις τελευταίες ημέρες μπορεί να είναι αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, ο επικεφαλής της εταιρείας που αφορά αποδίδει την διατάραξη των επικοινωνιών σε ένα συχνό φαινόμενο: τις άγκυρες των διερχόμενων πλοίων που μπλέκονται στα καλώδια.

Μια περίπολος σταμάτησε αλιευτικό σκάφος κοντά στο μεσογειακό λιμάνι (750 μόλις μέτρα από την ακτή) και συνέλαβε τρεις δύτες, σύμφωνα με δημοσίευμα στην σελίδα του ακτοφύλακα στο Facebook. Ωστόσο, ο ακτοφύλακας δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πιθανό κίνητρο της ενέργειας που τους αποδίδεται, δηλαδή την κοπή καλωδίου που διευκρίνισε ότι ανήκει στην Egypt Telecom. H επίμαχη γραμμή ονομάζεται Sea-Me-We 4.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, η καλωδιακή αφρικανική εταιρεία SEACOM, που μεταφέρει κίνηση τρίτων, είχε αναφέρει διαταραχές που έπληξαν την ιντερνετική διασύνδεση της Ευρώπης με την Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Ασία. Η διασύνδεση ανακτήθηκε την Τετάρτη, λίγες όμως ώρες αργότερα ανακοινώθηκε διακοπή άλλης γραμμής. Ο διευθύνων σύμβουλος της SEACOM πάντως δεν αποδίδει σε σαμποτάζ τα πλήγματα που παρατηρήθηκαν στις γραμμές της. Όπως εξηγεί στο TechCentral.co.za o Mark Simpson, η αποκοπή αποδίδεται σε άγκυρα πλοίου, το οποίο έσυρε 20 χιλιόμετρα από την ακτή στον βυθό την άγκυρά του, γεγονός που αποτελεί συχνή αιτία καταστροφής των ποντισμένων καλωδίων στην Μεσόγειο παρά τις σχετικές επισημάνσεις ή τα μέτρα που λαμβάνουν οι εταιρείες πόντισης των καλωδίων.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024