Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νasa Space Apps Challenge 2013 στην Αθήνα

Νasa Space Apps Challenge 2013 στην Αθήνα

Σε ολονύχτιο χάκινγκ θα συμμετέχουν και Έλληνες με πάθος για την τεχνολογία και το διάστημα για να συνδράμουν την προσπάθεια βελτίωσης της ζωής στην Γη αλλά και πέρα από τον πλανήτη. Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΣΕΑ) σε συνεργασία με το Hackerspace.gr (HSGR) σας προσκαλούν στο NASA International Space Apps Challenge 2013 στην Αθήνα στις 20 Απριλίου 2013.

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας (ΣΕΑ) σε συνεργασία με το Hackerspace.gr (HSGR) σας προσκαλούν στο NASA International Space Apps Challenge 2013 στην Αθήνα. Το International Space Apps Challenge 2013 είναι μια διήμερη εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, πολίτες από όλο το κόσμο συνεργάζονται για την επίλυση προβλημάτων διαστημικής τεχνολογίας και κοινωνικών αναγκών, υπό την αιγίδα της NASA.

«Συνδυάζοντας το πάθος για το διάστημα (ΣΕΑ) και το πάθος για την τεχνολογία (hackerspace.gr), οργανώνουμε ένα παραγωγικό και πολλά υποσχόμενο διήμερο στην Αθήνα! Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του hackerspace.gr (Αμπατιέλου 11, Άγιος Ελευθέριος) συνεχόμενα από τις 10 π.μ. του Σαββάτου 20 Απριλίου μέχρι τις 11 μ.μ. της Κυριακής 21 Απριλίου (ολονύκτιο hacking)!», γράφουν οι διοργανωτές.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, αναπτύσσοντας ανοικτό λογισμικό, δημιουργώντας ηλεκτρονικές και μηχανολογικές κατασκευές και αναπαριστώντας δεδομένα με οπτικοακουστικό υλικό. Οι προκλήσεις αυτές καθορίζονται από τη NASA και επικεντρώνονται στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής στη Γη και το διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες, όσοι συμμετέχουν θα πειραματιστούν με τις κατασκευές που θα υλοποιηθούν για τις ανάγκες των προκλήσεων. Καιρού επιτρέποντος, θα δοθεί και η δυνατότητα παρατήρησης του νυχτερινού ουρανού από τηλεσκόπια μελών του ΣΕΑ.

Η παρακολούθηση είναι ανοιχτή για το κοινό, ενώ αν θέλετε να συμμετέχετε στην προσπάθεια επίλυσης των προκλήσεων, πρέπει να συμπληρώσετε την αντίστοιχη φόρμα.

Ο Σ.Ε.Α. αποτελεί ένα σύλλογο με σκοπό τη συστηματική μελέτη και προαγωγή της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα, καθώς και τη συμβολή στην κατανόηση και προσέγγιση των αστρονομικών φαινομένων από το κοινωνικό σύνολο, στα πλαίσια που ευρύτερα υπαγορεύονται από την επιστήμη της Αστρονομίας.

Το hackerspace.gr είναι ένας χώρος αφιερωμένος στο δημιουργικό hacking κώδικα και κατασκευών στο κέντρο της Αθήνας. Λειτουργεί με βάση τη φιλοσοφία του Ανοιχτού Λογισμικού και προάγει την δημιουργικότητα, συνεργασία, έρευνα, ανάπτυξη και φυσικά τη μάθηση. Ο χώρος είναι ανοιχτός 24/7 σε όλους και η πρόσβαση είναι δωρεάν ενώ φιλοξενεί καθημερινά συναντήσεις δημιουργών λογισμικού ή περιεχομένου αλλά και DIY projects.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024