Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενέργεια από το SmartCover θα αντλούν τα iPad στο μέλλον

Ενέργεια από το SmartCover θα αντλούν τα iPad στο μέλλον

Η δημοσίευση του αιτήματος που υπέβαλλε η Apple στο γραφείο πατεντών των ΗΠΑ στις 14 Μαρτίου 2013 αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρείας για την διάθεση ενός SmartCover που εκτός από κάλυμμα θα λειτουργεί και ως φορτιστής του iPad.

Η Apple έχει υποβάλλει προς κατοχύρωση στο γραφείο πατεντών των ΗΠΑ από το 2011 τεχνολογία που επιτρέπει στο «έξυπνο» κάλυμμά της για το iPad να το φορτίζει, εκτός από το να το προστατεύει και να το στηρίζει.

Όπως περιγράφει το AppleInsider.com που εντόπισε το αίτημα με ημερομηνία δημοσίευσης 14 Μαρτίου 2013, η τεχνολογία που περιγράφουν οι εφευρέτες της Justin Richard Wodrich και Stephen Robert McClure είναι ενσωματωμένη στο SmartCover. Βασίζεται στην ηλεκτρομαγνητική επαγωγή, η οποία παράγει ένα μαγνητικό πεδίο που δημιουργεί ηλεκτρικό ρεύμα για την φόρτιση της μπαταρίας. Σε αντίθεση με όσα γνωρίζουμε ως τώρα για τους φορτιστές που πληρούν τις προδιαγραφές Qi του Wireless Power Consortium, η τεχνολογία που περιγράφει η Apple δεν απαιτεί την τοποθέτηση της συσκευής σε ξεχωριστό «μαξιλάρι», αφού τον ρόλο της επιφάνειας αφής με τον απαραίτητο transmitter αναλαμβάνει το SmartCover που εφάπτεται σωστά στην οθόνη της ταμπλέτας μαγνητισμένο.

Η διαφορά είναι ότι τα SmartCover με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης (πιθανολογούμε μελλοντικών, μοντέλων iPad) θα έχουν και μπαταρία που θα μεταφέρει ισχύ στην μπαταρία της ταμπλέτας όταν η στάθμη της πέφτει. Ωστόσο, θα απαιτείται φόρτιση του SmartCover με τον παραδοσιακό μετασχηματιστή. Στην πατέντα τέλος, αναφέρεται πως θα μπορούσαν να ενσωματωθούν κυψέλες για την συλλογή ηλιακής ενέργειας στην εξωτερική πλευρά του SmartCover.

Η διαφορά με τους ασύρματους φορτιστές που γνωρίσαμε κατά την ανακοίνωση των νεότερων Nokia Lumia (920, 820) αλλά και το Nexus 4 είναι μάλλον σημαντική. Κι αυτό καθώς, στην δική τους περίπτωση, ο χρήστης θα πρέπει να αναζητήσει σταθμούς ασύρματης φόρτισης. Με το SmartCover, η έξτρα πηγή ενέργειας θα είναι διαθέσιμη όταν προστατεύει και στηρίζει το iPad.

Διαβάστε περισσότερα για την ασύρματη φόρτιση στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024