Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την εκλογή νέου Πάπα. Την Τρίτη οι καρδινάλιοι θα κλειστούν στην αίθουσα της ψηφοφορίας, στην περίφημη Καπέλα Σιξτίνα, για να πραγματοποιήσουν μια αρχική ψηφοφορία.

Το Κονκλάβιο για την εκλογή του Πάπα είναι ένας παμπάλαιος θεσμός της Καθολικής Εκκλησίας. Έχει 207 μέλη. Ωστόσο, μόνο 115 θα συμμετάσχουν στην εκλογή του επόμενου Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Μόνο οι καρδινάλιοι που ήταν κάτω των 80 ετών όταν άρχισε η περίοδος της «κενής έδρας», στις 28 Φεβρουαρίου -μετά δηλαδή την επίσημη παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣΤ’- έχουν δικαίωμα ψήφου.

Αυτό σημαίνει ότι από τους 207, μπορούν να ψηφίσουν οι 117, ωστόσο δύο δεν θα δώσουν το παρόν στο Κονκλάβιο: ο καρδινάλιος Ριγιάντιο Νταρμαατμάτζα απ την Ινδονησία για λόγους υγείας και ο Βρετανός Κιθ Ο’ Μπράιαν ο οποίος έχει κατηγορηθεί για «ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά».

Οι «πρίγκιπες της Εκκλησίας» από όλο τον κόσμο παρελαύνουν εδώ και μέρες στο Βατικανό χαρίζοντας ενδιαφέροντα στιγμιότυπα. Ιδού μια γεύση:

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ