Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H «haute couture» των καρδιναλίων στους δρόμους του Βατικανού

H «haute couture» των καρδιναλίων στους δρόμους του Βατικανού

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την εκλογή νέου Πάπα. Την Τρίτη θα συνεδριάσει το Κονκλάβιο στην περίφημη Καπέλα Σιξτίνα. Οι «πρίγκιπες της Εκκλησίας» από όλο τον κόσμο παρελαύνουν εδώ και μέρες στο Βατικανό χαρίζοντας ενδιαφέροντα στιγμιότυπα. Ιδού μια γεύση...

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την εκλογή νέου Πάπα. Την Τρίτη οι καρδινάλιοι θα κλειστούν στην αίθουσα της ψηφοφορίας, στην περίφημη Καπέλα Σιξτίνα, για να πραγματοποιήσουν μια αρχική ψηφοφορία.

Το Κονκλάβιο για την εκλογή του Πάπα είναι ένας παμπάλαιος θεσμός της Καθολικής Εκκλησίας. Έχει 207 μέλη. Ωστόσο, μόνο 115 θα συμμετάσχουν στην εκλογή του επόμενου Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Μόνο οι καρδινάλιοι που ήταν κάτω των 80 ετών όταν άρχισε η περίοδος της «κενής έδρας», στις 28 Φεβρουαρίου -μετά δηλαδή την επίσημη παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣΤ’- έχουν δικαίωμα ψήφου.

Αυτό σημαίνει ότι από τους 207, μπορούν να ψηφίσουν οι 117, ωστόσο δύο δεν θα δώσουν το παρόν στο Κονκλάβιο: ο καρδινάλιος Ριγιάντιο Νταρμαατμάτζα απ την Ινδονησία για λόγους υγείας και ο Βρετανός Κιθ Ο’ Μπράιαν ο οποίος έχει κατηγορηθεί για «ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά».

Οι «πρίγκιπες της Εκκλησίας» από όλο τον κόσμο παρελαύνουν εδώ και μέρες στο Βατικανό χαρίζοντας ενδιαφέροντα στιγμιότυπα. Ιδού μια γεύση:

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024