Με το πρώτο άγγιγμα ενός tablet γεννήθηκε η γενιά που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ πληκτρολόγιο, σύμφωνα με όσα καταθέτουν στην εκπομπή Mobile Insights της Intel οι ειδικοί που συναντήθηκαν στο συνέδριο Mobile World Congress 2013 στην Βαρκελώνη. Στο μέλλον, θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε άλλες φυσικές, ανθρώπινες μεθόδους επικοινωνίας με τις μηχανές λένε, όπως με την φωνή, τις χειρονομίες ή ακόμα και τις γκριμάτσες μας.

«Δεν διδάσκεις σήμερα ένα παιδί πως να χρησιμοποιεί μια ταμπλέτα», δηλώνει η Renee James, επικεφαλής του τμήματος Software and Services της Intel, «ξέρει ενστικτωδώς τι να κάνει».

Η μετάβαση στο λεγόμενο voice recognition (που αναφέρεται όχι τόσο την αναγνώριση της φωνής μας, αλλά της ομιλίας μας) θεωρείται ότι θα αποτελέσει μια εξέλιξη του 2013. Για παράδειγμα, με τον ίδιο τρόπο που κάνουμε αναζήτηση στα e-mail μας, θα μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση και σε ό,τι έχουμε πει, στις συζητήσεις μας δηλώνει ο Dean Elwood, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Voxygen, κάτι που θα αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε επίπεδο enterprise, υποστηρίζει.

Οι καινοτομίες που φέρνουν τα γυαλιά της Google και η αναγνώριση προσώπου θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο, λέει στα Mobile Insights ο Shiyou He, πρόεδρος της ZTE και θα φτάσουμε σε συσκευές που θα ανταποκρίνονται ακόμα και στις εκφράσεις μας, σε ό,τι γίνεται ανθρώπινα αντιληπτό, προσθέτει.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο:

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr