Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με «άρωμα» Ελλάδας το φετινό Mobile World Congress

Με «άρωμα» Ελλάδας το φετινό Mobile World Congress

Από την Δευτέρα, η  «καρδιά» της ψηφιακής επικοινωνίας «χτυπά» στους ρυθμούς του... tango. Ο λόγος για το γνωστό Mobile World Congress, το μεγαλύτερο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας  και ψηφιακής επικοινωνίας που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη. Φέτος το Mobile World Congress έχει και ελληνική παρουσία.

Από την Δευτέρα, η «καρδιά» της ψηφιακής επικοινωνίας «χτυπά» στους ρυθμούς του… tango. Ο λόγος για το γνωστό Mobile World Congress, το μεγαλύτερο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας και ψηφιακής επικοινωνίας που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες στη Βαρκελώνη.

Στον εμφανώς μεγαλύτερο χώρο της Fira Gran Via που μεταφέρθηκε για φέτος η έκθεση, καταδεικνύοντας το αυξημένο ενδιαφέρον των εταιριών, η κίνηση στα επίπεδα του τεράστιου εκθεσιακού χώρου είναι μόνιμη και συνεχής.

Λογικό αν σκεφθεί κανείς ότι το φετινό Mobile World Congress συγκέντρωσε παραπάνω από 6.500 εκθέτες ενώ αναμένεται να δεχθεί τουλάχιστον 65.000 επισκέπτες τις τέσσερις μέρες λειτουργίας του ως και αύριο, Πέμπτη, που ρίχνει επίσημα «αυλαία».

Παρούσα η Ελλάδα

Φέτος όμως, όσοι έχουμε την τύχη να βρεθούμε στην μεγαλύτερη γιορτή της ψηφιακής επικοινωνίας, το Mobile World Congress έχει και «άρωμα» Ελλάδας. Για πρώτη φορά η χώρα μας συμμετέχει με εθνικό περίπτερο, «συστεγάζοντας» με πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμος Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας) και την υποστήριξη τεσσάρων εθνικών συνδέσμων καινοτομίας και τεχνολογίας 25 ελληνικές εταιρίες και startups.

Η επιχειρηματική αποστολή στην Βαρκελώνη εντάσσεται στη σειρά εξωστρεφών δράσεων με τίτλο Σynergies με την συμμετοχή των καινοτομικών επιχειρηματικών ενώσεων ΣΕΚΕΕ (Mobile apps), ΕΝΕΒΗ (Μικροηλεκτρονική), ΕΒΙΔΙΤΕ (Αεροδιαστημική), ΗBio (Βιοτεχνολογία) και ΕΕΝΕ (Startups).

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υποδομών και Ανάπτυξης συνδιοργανώνει την ελληνική επιχειρηματική αποστολή, συμμετέχοντας με 90.000 ευρώ, τα οποία προέρχονται από τα αποθεματικά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ενώ χορηγοί της ελληνικής αποστολής είναι η Samsung, η Eurobank και η Sprint Integrated Communications.

Πρώτες ημέρες, πρώτες εντυπώσεις

Συνεργατικότητα, συμπληρωματικότητα, καλύτερη δικτύωση και οργάνωση περισσότεροι επισκέπτες, επιχειρηματικές επαφές είναι οι λέξεις που «κυριαρχούν» μεταξύ των εκπροσώπων των εταιριών, οι οποίοι εκφράζουν θετικές εντυπώσεις από τη συμμετοχή τους τις πρώτες μέρες, υπό την «ομπρέλα» του ελληνικού περιπτέρου στο φετινό Mobile World Congress.

Η παρουσία μικρών εταιρειών στο χώρο ενός εθνικού περιπτέρου διαπιστώσαμε ότι έφερε περισσότερους επισκέπτες αλλά οδήγησε και σε στενότερη συνεργασία μεταξύ τους.

Για τον Δημήτρη Ράντο από την εταιρία Get Social οι διευκολύνσεις στο οικονομικό-διοικητικό κομμάτι καθώς και στο θέμα της δικτύωσης-επαφών είναι ιδιαιτέρως σημαντικά στοιχεία. «Θα ήθελα να αναφερθώ στην άρτια οργάνωση του ΣΕΚΕΕ για την προετοιμασία της ελληνικής αποστολής. Τα οφέλη που είδαμε όλες οι εταιρίες ήδη από τις πρώτες μέρες είναι πολλά. Από την σημαντική οικονομική ελάφρυνση μέχρι τις δοικητικές διευκολύνσεις και πάνω απο όλα το κομμάτι των επαφών με άλλες εταιρίες στο συνέδριο στο οποίο βοήθησε σημαντικά ο ΣΕΚΕΕ».

Εστιάζοντας στις περισσότερες δυνατότητες προβολής λόγω εθνικού περιπτέρου, στην δυνατότητα αποτελεσματικής δικτύωσης αλλά και ανάπτυξης συνεργασιών και μεταξύ των εταιριών του περιπτέρου, παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα της ελληνικής αποστολής και οι εκπρόσωποι των εταιριών Noveltech, Cytech, Telenavis, Hotech, M-STAT, και Regate.

Ιδιαίτερη ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα της συμμετοχής της στο Mobile World Congress εμφανίζεται και η εταιρία IRIDA Labs η οποία αναπτύσσει εφαρμογές για εικόνα και βίντεο σε πραγματικό χρόνο. Στο πλαίσιο του συνεδρίου η IRIDA Labs παρουσίασε μια εφαρμογή σταθεροποίησης βίντεο, την πρώτη εφαρμογή παγκοσμίως για full HD σε συνεργασία με την εταιρία Silica η οποία ηγείται στην αγορά επεξεργαστών ειδικού σκοπού (video, εικόνα, ήχος). Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρίας, η συγκεκριμένη εφαρμογή προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων.

Παρθενική εμφάνιση ως εκθέτης στο εθνικό περίπτερο αλλά και στο Mobile World Congress έκανε η εταιρία Vidavo η οποία δραστηριοποιείται σε ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίες στο χώρο της υγείας, προσφέροντας μια σειρά προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (εύχρηστες, φορητές και φορητές συσκευές καταγραφής βιολογικών σημάτων) και πρωτοποριακών υπηρεσιών τηλεματικής που ενθαρρύνουν τους πολίτες να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής τους κατάστασης.

Εκπρόσωπος της εταιρίας μετέφερε το θετικό κλιμα της ελληνικής αποστολής και το μεγάλο αριθμό των επισκεπτών στο εθνικό περίπτερο ενώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην προσέγγιση που είχε από ένα αμερικάνικο fund το οποίο ήθελε να έρθει σε επαφή με τις startups που συμμετέχουν κι αυτές στην ελληνική αποστολή, υπό την ομπρέλα του Mobile Monday Athens.

Φυσικά στο φετινό Mobile World Congress δυναμική παρουσία είχαν και μεγάλες ελληνικές εταιρίες στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και της ψηφιακής επκοινωνίας διατηρώντας τη δική τους ιδιαίτερη παρουσία-περίπτερα στην έκθεση όπως η Velti, Intracom Telecom, η AMD Telecom, η Globo, η InternetQ και η Upstream.

Ελένη Νάτση

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024