Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η βροχή της Παρασκευής στην Αττική έφτανε για δύο μήνες

Το νερό που έπεσε στo κέντρο της Αθήνας το πρωί της Παρασκευής ήταν σχεδόν διπλάσιο από τη συνολική βροχόπτωση στη διάρκεια ενός συνηθισμένου Φεβρουάριου. H βροχή που έπεσε σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου έφτασε τα 95 λίτρα, όγκος που αντιστοιχεί σε περίπου 95 κιλά. Σε  μια ταράτσα των 100 τετραγωνικών μέτρων, η συνολική ποσότητα πλησίασε τους 10 τόνους.

Το νερό που έπεσε στo κέντρο της Αθήνας το πρωί της Παρασκευής ήταν σχεδόν διπλάσιο από τη συνολική βροχόπτωση στη διάρκεια ενός συνηθισμένου Φεβρουάριου.

Στο σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Γκάζι, το ύψος της βροχόπτωσης (όπως μετράται μέσα σε ένα ανοιχτό κουτί) από τις 05.00 έως τις 11.00 είχε φτάσει τα 95 χιλιοστά.

Ο αριθμός δεν φαίνεται μεγάλος, στην πραγματικότητα όμως η ποσότητα αυτή είναι σχεδόν διπλάσια από τη μέση βροχόπτωση για το μήνα Φεβρουάριο στην Αττική, η οποία κυμαίνεται γύρω στα 48 χιλιοστά. Δείτε το σχετικό πίνακα της ΕΜΥ εδώ.

Το νερό που έπεσε το πρωί της Παρασκευής σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου έφτασε τα 95 λίτρα, όγκος που αντιστοιχεί σε περίπου 95 κιλά. Σε μια ταράτσα των 100 τετραγωνικών μέτρων, η συνολική ποσότητα νερού σε διάστημα μερικών ωρών πλησίασε τους 10 τόνους.

Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς της ΕΜΥ δήλωσε μάλιστα στο Μega ότι η νεροποντή ήταν η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αθήνα για το μήνα Φεβρουάριο.

Το ύψος της βροχόπτωσης δεν ήταν πάντως ίδιο σε όλο το λεκανοπέδιο: κυμάνθηκε από τα 95 χιλιοστά στο Γκάζι και τα 90 στο Παλαιό Φάληρο έως τα 80mm στου Ζωγράφου και τα 76mm στον Πειραιά.

Το δίκτυο αποχέτευσης θα ήταν δύσκολο να απορροφήσει αυτή τη ροή ακόμα κι αν δεν υπήρχαν βουλωμένα φρεάτια, φαίνεται όμως ότι η Αθήνα ήταν εντελώς απροτετοίμαστη για μια τέτοια νεροποντή. «Ήταν μια από τις χειρότερες καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών από το 1961» δήλωσε στη NET ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Γεωργακόπουλος.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024