Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
PS4 δεν είδαμε, κάτι όμως μάθαμε για το Playstation 4 στις 20 Φεβρουαρίου

PS4 δεν είδαμε, κάτι όμως μάθαμε για το Playstation 4 στις 20 Φεβρουαρίου

Η Sony επιβεβαίωσε τις φήμες που την έφεραν να ανακοινώνει τον διάδοχο του Playstation 3, ωστόσο δεν είδαμε επί σκηνής παρά μόνο το νέο χειριστήριο του Playstation 4. Ελάχιστα από όλα όσα ακούγονται αποτέλεσαν θέμα στην ατζέντα της δίωρης εκδήλωσης στην Νέα Υόρκη. Ωστόσο, μάθαμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες.

Η Sony επιβεβαίωσε τις φήμες που την έφεραν να ανακοινώνει τον διάδοχο του Playstation 3, ωστόσο δεν είδαμε επί σκηνής παρά μόνο το νέο χειριστήριο του Playstation 4. Ελάχιστα από όλα όσα ακούγονται αποτέλεσαν θέμα στην ατζέντα της δίωρης εκδήλωσης στην Νέα Υόρκη. Ωστόσο, μάθαμε κάποιες σημαντικές πληροφορίες, μετά την εκδήλωση από τις δηλώσεις στελεχών του ιαπωνικού κολοσσού.

  • Το Sony Playstation 4 θα παίζει τίτλους από δεύτερο χέρι, παρά τις τεκμηριωμένες φήμες περί του αντιθέτου. Η επιβεβαίωση ότι το PS4 δεν θα μπλοκάρει τα «μεταχειρισμένα» παιχνίδια ήρθε από τα χείλη του επικεφαλής των Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshida στο Eurogamer.
  • Από την άλλη, το Playstation 4 δεν διατηρεί την συμβατότητα προς τα πίσω. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παίζει τα δισκάκια με τα παιχνίδια για το Playstation 3. Παρά το γεγονός, το Playstation 4 θα παίζει παιχνίδια όχι μόνο του Playstation 3, αλλά και του Playstation 2 ακόμα και του πρώτου Playstation του 1995. Μόνο που θα το κάνει μέσω του Playstation Cloud με τεχνολογία streaming για τα παιχνίδια που ανέπτυξε η Gaikai, η εξειδικευμένη στον τομέα εταιρεία που αγόρασε η Sony στα μέσα του 2012 αντί 380 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εκτέλεση των τίτλων θα γίνεται στους διακομιστές της Sony και η μετάδοση θα εξαρτάται από την ευρυζωνική σύνδεση του χρήστη. Απομένει να μάθουμε πότε και ποιοι τίτλοι από το παρελθόν θα διατεθούν μέσω του Playstation Cloud.
  • To Playstation 4 όμως δεν θα κατεβάζει παιχνίδια μόνο από το σύννεφο, αφού στην συνάντηση της 20ης Φεβρουαρίου επιβεβαιώθηκε πως θα δέχεται τίτλους σε δίσκους (Blu-ray).
  • Για τις τιμές δεν έγινε καθόλου λόγος, και δεν συζητήθηκαν οι φήμες περί σημαντικά φθηνότερης κονσόλας. Ωστόσο, για τους τίτλους ακούστηκε ότι στο Playstation Store ο χρήστης θα μπορεί να παίξει αμέσως ένα μέρος του κανονικού παιχνιδιού.
  • Το Playstation 4 θα λειτουργεί όπως ένας καλός μπάρμαν: Θα σερβίρει τους επόμενους τίτλους που θα προβλέπει ότι πιθανότατα θα αρέσουν στον παίκτη, μαθαίνοντας από τις συνήθειες και τις προγενέστερες επιλογές του. Η κονσόλα θα τους κατεβάζει με βάση τις προβλέψεις της ώστε να ικανοποιεί άμεσα την όρεξη του παίκτη.


Live video from your iPhone using Ustream

  • Το Playstation 4 χαρακτηρίστηκε «υπερφορτισμένο PC», βασισμένο σε αρχιτεκτονική PC x86, με οκταπύρηνο επεξεργαστή, GPU για PC και μνήμη GDDR5 (170GB/sec) με χωρητικότητα 8GB και σκληρό δίσκο. Η επεξεργαστική ισχύς έχει αυξηθεί «εκθετικά» σε σχέση με τους προκατόχους του Playstation 4, ειπώθηκε στην εκδήλωση της 20ης Φεβρουαρίου. Στην στροφή στην αρχιτεκτονική x86 εναπόκεινται οι ελπίδες για ένα Playstation 4 χαμηλότερου κόστους, αν και η εταιρεία τήρησε σιγή ιχθύος για το θέμα. Ο Mark Cerny, επικεφαλής αρχιτέκτοντας του PS4 είπε πως σκοπός της ομάδας του ήταν να εκμηδενίσει τον χρόνο κατεβάσματος των τίτλων.
  • Έμφαση φαίνεται να δίνει η Sony στους χρόνους φόρτωσης και επιστροφής στο παιχνίδι. Όταν το PS4 βρίσκεται σε suspend mode εκμηδενίζεται ο χρόνος φόρτωσης του παιχνιδιού που έχει σώσει και ο παίκτης επιστρέφει εκεί όπου ακριβώς άφησε το παιχνίδι του πατώντας το κουμπί power. Ο χρήστης μπορεί να παίζει ενώ κατεβάζει έναν τίτλο ή να ενημερώνει το σύστημά του όταν είναι κλειστή.
  • Στην τεχνολογία της Gaikai αποδίδεται μια νέα εμπειρία παιχνιδιού: Θα μπορούμε να βλέπουμε το παιχνίδι οποιουδήποτε φίλου εξ αποστάσεως και να αναλαμβάνουμε τα ηνία στην θέση του (υποθέτουμε με την άδειά του).
  • Αληθεύει επίσης ότι το Playstation 4 θα συνοδεύεται από ένα αξεσουάρ που θυμίζει το Kinect του ανταγωνιστικού Xbox και αποτελεί μετεξέλιξη του Playstation Eye για το PS3. Πρόκειται για την «stereo-camera» που επικοινωνεί με έναν αισθητήρα στο πίσω μέρος του νέου χειριστηρίου DualShock 4 για το PS4 και επί της ουσίας βλέπει την ακριβή σχετική θέση του χειριστηρίου που κρατά ο παίκτης στον τρισδιάστατο χώρο. To νέο χειριστήριο έχει ένα touchpad στην μέση (που αντιλαμβάνεται το άγγιγμα πολλαπλών δακτύλων), ένα κουμπί Share και μια μπάρα Playstation Move πίσω. Όταν ο παίκτης πατάει το Share καταγράφονται 10 δευτερόλεπτα από το παιχνίδι του, το οποίο στη συνέχεια μοιράζεται online. To Move συνεργάζεται με την «στερεοσκοπική κάμερα» η οποία έχει δύο φακούς για να αναλύει το βάθος των αντικειμένων μπροστά της.
  • Ακόμα, οι παίκτες θα μπορούν να μεταδίδουν ζωντανά μέσω του Ustream το παιχνίδι τους για να σχολιάσουν ή να συμμετέχουν σε αυτό.
  • Επίσης, ισχυρότερη θα γίνει η σχέση του PS Vita με το PS4. Η Sony δηλώνει πως θέλει να φέρει στο φορητό PS Vita όλους τους δημοφιλείς τίτλους μέσω Wi-Fi. Με το Playstation App για iPhone, iPad, Android smartphone και tablet λειτουργούν ως δεύτερη οθόνη, στην οποία μπορεί να προβάλλεται επιπλέον περιεχόμενο, όπως οι χάρτες σε ένα adventure ή η εξ αποστάσεως παρακολούθηση φίλων να μάχονται.
  • Η Sony ανακοίνωσε την «στρατηγική» συμφωνία της με την Activision Blizzard, με την οποία το Diablo III έρχεται όχι μόνο στο PlayStation 4 αλλά και στο PlayStation 3. Ο επερχόμενος τίτλος της Activision Destiny (Sci-Fi shooter game) που βρίσκεται υπό ανάπτυξη από το Bungie Studio θα είναι επίσης διαθέσιμο για PlayStation.
  • Μεταξύ των παιχνιδιών που ανακοινώθηκαν για το PS4 την Τετάρτη ήταν ο ρεαλιστικός προσομοιωτής αγώνων ταχύτητας Drive Club, το action sequel Infamous: Second Son, το The Witness και το first-person shooter Killzone: Shadow Fall.
  • Εκτός από τα παιχνίδια, το PlayStation 4 θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν animation σε 3D χάρη στον αισθητήρα κίνησης Move σε πραγματικό χρόνο.

Το Playstation 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2013.

Associated Press,Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024