Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγαπημένο μου Βινύλιο

Αγαπημένο μου Βινύλιο

Γνωριμία με ένα μέσο ακρόασης που ήθελε απλώς ένα «χάδι», μέχρι τις μέρες μας που μεταλλαγμένο πλέον, ζητάει μόνο να το «κατεβάσεις»! Το βινύλιο επιστρέφει να πάρει την εκδίκησή του, καθώς εξακολουθεί στις συνειδήσεις μας να κρατά τα σκήπτρα του βασιλιά, ως αγαπημένο μέσο ακρόασης μουσικής και να κρατά το ενδιαφέρον μέχρι και σήμερα σε […]

Γνωριμία με ένα μέσο ακρόασης που ήθελε απλώς ένα «χάδι», μέχρι τις μέρες μας που μεταλλαγμένο πλέον, ζητάει μόνο να το «κατεβάσεις»!
Το βινύλιο επιστρέφει να πάρει την εκδίκησή του, καθώς εξακολουθεί στις συνειδήσεις μας να κρατά τα σκήπτρα του βασιλιά, ως αγαπημένο μέσο ακρόασης μουσικής και να κρατά το ενδιαφέρον μέχρι και σήμερα σε φανατικούς οπαδούς!
Για ένα τριήμερο η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, θα μετατραπεί σε βασίλειο του βινυλίου, από 1η έως και 3 Μαρτίου 2013, όπου θα πλημμυρίσει ο χώρος με δίσκους, pick up, μουσικές και χαρούμενα πρόσωπα.

Προσκαλεσμένοι είναι όλοι οι λάτρεις του βινυλίου και της μουσικής γενικότερα, οι συλλέκτςε δίσκων, οι δισκογαφικές εταιρείες, αλλά και οι νεότεροι μουσικόφιλοι, προκειμένου να γνωρίσουν το μουσικό ταξίδι μέσω βινυλίου.

Στο χώρο οι επισκέπτες θα συναντήσουν:
• Καταστήματα πώλησης δίσκων.
• Ιδιώτες/ Συλλέκτες δίσκων
• Δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου.
• Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κοκ).
• Αξεσουάρ για βινύλια.
• Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου.
• Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ.
• Έπιπλα/Βάσεις για ηχοσυστήματα

Απαιτήσεις βινυλίου
Το αγαπημένο μας βινύλιο, το μόνο που ζητάει είναι το φροντίζεις, πλένοντάς το και να προσέχεις τη συμπεριφορά σου όταν το αγγίζεις με τα χέρια σου, θέλει τρυφερότητα και στοργή. Αλλά αυτό το οι φανατικοί του είδους το ξέρουν πολύ καλά, καθώς η μεταξύ τους σχέση είναι σχεδόν ερωτική.

Από το βινύλιο στο download

Σαν να λέμε από το συναίσθημα στη λογική, μοιάζει λίγο αυτό, αλλά η τεχνολογία είναι πάντα σε εξέλιξη για το καλύτερο, καθώς το βινύλιο δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει εκεί που κατέληξε ο ψηφιακός ήχος.
Οταν βασίζεσαι στην ευκολία της αναπαραγωγής της μουσικής, δεν μπορείς ποτέ να υπολογίσεις πού μπορεί να φτάσει αυτή η ευκολία που αρχικά ξεκίνησε με το σκεπτικό «να κάνουμε κάτι που να μη φθείρεται και να έχει μεγαλύτερη χωρηρικότητα (24-25 tracks), το βάζω και παίζει και δεν ασχολούμαι ούτε καν για να του αλλάξω πλευρά».
Καταλήξαμε στο «κάνω download (κατεβάζω) όσα τραγούδια θέλω, τα αποθηκεύω σε ένα usb στικάκι και για μέρες δεν ασχολούμαι», πόσο κακόηχο είναι αυτό το «δεν ασχολούμαι» δεν περιγράφεται!
Αφού στην πραγματικότητα θέλεις να ασχοληθείς γιατί αγαπάς τη μουσική, ο περιορισμένος χρόνος κινήσεων για όλους μας, έφτασε τα πράγματα εκεί και ποιος ξέρει που θα φτάσουν ακόμα.

Στόχος του event
Η εκδήλωση για το βινύλιο, έχει στόχο τη συνάντηση των εραστών του είδους, την ανταλλαγή απόψεων αλλά και δίσκων, αλλά και συζητήσεις για ένα «πιθανόν» μέλλον του.

Πού
Η Εκδήλωση Vinyl Is Back θα γίνει στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, ένα «βιομηχανικό μουσείο» απαράμιλλης αρχιτεκτονικής, από τα πιο ενδιαφέροντα στον κόσμο, το οποίο αποτελεί σήμερα ένα πολυδύναμο χώρο πολιτισμού, αναβαθμίζοντας μια ιστορική περιοχή της πρωτεύουσας και δημιουργώντας έναν ακόμη θετικό πόλο στην πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας.
Κτίριο: «Μηχανουργείο», (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Η πρόσβαση είναι εύκολη (καθώς βρίσκεται στο κέντρο της πόλης): Για τους πεζούς, υπάρχει άμεση πρόσβαση με το μετρό (στάση Κεραμεικός) αλλά και για όσους έρθουν με αυτοκίνητο υπάρ χουν αρκετά ιδιωτικά πάρκινγκ περιμετρικά του χώρου. Ακόμη, η περιο χή γύρω από την «Τεχνόπολις» είναι δημοφιλής προορισμός διασκέδασης με μεγάλη επισκεψιμότητα, δίνοντας την δυνατότητα στον επισκέπτη της έκθεσης να συνεχίσει την βόλτα του και μετά.

Πότε
Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 16.00-22.00
Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 11.00-22.00
Κυριακή 2 Μαρτίου 2013 11.00-22.00

Περισσότερα μουσικά θέματα ΕΔΩ


Κάντε Like στη σελίδα της Ψυχαγωγίας στο Facebook

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024