Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To Playstation 4 παρουσιάζει η Sony στη Νέα Υόρκη

To Playstation 4 παρουσιάζει η Sony στη Νέα Υόρκη

Σε λίγες ώρες θα γίνει η εκδήλωση της Sony Computer Entertainment στην Νέα Υόρκη αφιερωμένη στο Playstation, έξι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του Playstation 3 και 20 σχεδόν χρόνια από το πρώτο Playstation. Η ιαπωνικός κολοσσός τροφοδοτεί το κανάλι του στο YouTube με σειρά βίντεο όπου συνοψίζει την πορεία του Playstation από το 1994 μέχρι την εκδήλωση της 20ης Φεβρουαρίου 2013.

Στη 1 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας την Πέμπτη θα γίνει η εκδήλωση της Sony Computer Entertainment στην Νέα Υόρκη αφιερωμένη στο Playstation, έξι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του Playstation 3 και 20 σχεδόν χρόνια από το πρώτο Playstation. Η ιαπωνικός κολοσσός τροφοδοτεί το κανάλι του στο YouTube με σειρά βίντεο όπου συνοψίζει την πορεία του Playstation από το 1994 μέχρι την εκδήλωση της 20ης Φεβρουαρίου 2013.

  • Η ιστορία ξεκινά με την σύσταση της Sony Computer Entertainment Inc ως κοινοπραξία μεταξύ της Sony Corp και της Sony Music Entertainment τον Νοέμβριο του 1993, το οποίο έναν χρόνο αργότερα, τον Δεκέμβριο του 1994 θα λανσάρει το πρώτο Playstation στην Ιαπωνία με τεράστια επιτυχία (πωλήσεις 1 εκατομμυρίου συσκευών μέσα σε έξι μόλις μήνες). Tον Σεπτέμβριο του 1995 το Playstation θα φτάσει στους πρώτους gamer από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, με μια εκτενή καμπάνια προώθησης με σκοπό να καταστήσει το παιχνίδι υπόθεση όχι μόνο των παιδιών αλλά και των μεγάλων.

  • Το 2000 στις 4 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το Playstation 2 με DVD, το οποίο γνώρισε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, αφού πούλησε 150 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως. Τον Δεκέμβριο του 2004 θα κυκλοφορήσει το πρώτο φορητό Playstation, το PSP (Playstation Portable).
  • Τον Νοέμβριο του 2006 θα κάνει το ντεμπούτο του του Playstation 3, με τον πανίσχυρο επεξεργαστή Cell, Blu-ray και ξεκινά την λειτουργία του το Playstation Network, το δίκτυο των gamer του PS με πλήθος παιχνιδιών διαθέσιμα για κατέβασμα. Ακολουθεί ο Motion Controller, που εισάγει έναν νέο τρόπο παιχνιδιού, καθιστώντας αντιληπτές τις φυσικές κινήσεις του παίκτη.Εβδομήντα εκατομμύρια Playstation 3 διατέθηκαν μέσα σε έξι χρόνια από τα οποία 15 εκατομμύρια συνοδεύτηκαν από τον Motion Controller, το Playstation Move για το οποίο έχουν αναπτυχθεί περίπου 400 τίτλοι παιχνιδιών. Το Playstation Network λειτουργεί σε 59 χώρες. Τον Φεβρουάριο του 2012 κυκλοφόρησε το Playstation Vita.

{{{related}}}

Δείτε σειρά βίντεο στα οποία η κατασκευάστρια εταιρεία περιγράφει την πορεία του Playstation από το 1994 μέχρι σήμερα, λίγο πριν την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του Playstation 4 στην Νέα Υόρκη (η εκδήλωση θα γίνει στις 01:00 ώρα Ελλάδας τα ξημερώματα της Πέμπτης).



In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024