Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ψήγματα του «ενόχου» μετέωρου έχουν βρεθεί στο ρωσικό Τσερμπάκουλ

Ψήγματα του «ενόχου» μετέωρου έχουν βρεθεί στο ρωσικό Τσερμπάκουλ

Όντως από μετέωρο προέρχονται τα περίπου 50 μικρά θραύσματα που βρέθηκαν στο ρωσικό Τσερμπάκουλ και στη γύρω περιοχή στα Ουράλια, σύμφωνα με τους επιστήμονες που ερευνούν το περιστατικό μετά τα «εκρηκτικά» γεγονότα της Παρασκευής. Το πετρώδες μετέωρο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ήταν συνηθισμένος χονδρίτης αποτελούμενο κατά περίπου 10% από σίδηρο. Ωστόσο, το μεγαλύτερο κομμάτι του «ενόχου» παραμένει άφαντο.

Όντως από μετέωρο προέρχονται τα περίπου 50 μικρά θραύσματα που βρέθηκαν στο ρωσικό Τσερμπάκουλ και στη γύρω περιοχή στα Ουράλια, σύμφωνα με τους επιστήμονες που ερευνούν το περιστατικό μετά τα «εκρηκτικά» γεγονότα της Παρασκευής.

Το πετρώδες μετέωρο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ήταν συνηθισμένος χονδρίτης αποτελούμενο κατά περίπου 10% από σίδηρο.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο κομμάτι του «ενόχου» παραμένει άφαντο. Εικάζεται ότι το μεγαλύτερο θραύσμα του έπεσε στη λίμνη του Τσερμπάκουλ, αλλά οι έρευνες των δυτών είναι μέχρι στιγμής άκαρπες.

Τη Δευτέρα, ο Βίκτορ Γκροχόφκσι, επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου των Ουραλίων, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti ότι επιβεβαιώθηκε ότι τα 50 και πλέον μικρά κομμάτια -διαμέτρου μέχρι ενός εκατοστού- που έχουν μέχρι στιγμής εξεταστεί προέρχονται από μετέωρο.

«Πρόκειται για πετρώδες σώμα, κλασικό χονδρίτη» ανέφερε, λέγοντας πως μέχρι το 10% της σύνθεσής του είναι μεταλλικό (κυρίως με σίδηρο). Μετά την καταγραφή όλων των στοιχείων, όπως συμπλήρωσε ο Γκροχόφσκι, το μετέωρο θα ονομαστεί «μετέωρο του Τσερμπάκουλ».

Το μετέωρο εκτιμάται ότι εισήλθε την Παρασκευή στην ατμόσφαιρα με ταχύτητα 54.000 χλμ./ώρα και διασπάστηκε σε ύψος δέκα χιλιομέτρων, ξυπνώντας «εκρηκτικά» το Τσερμπάκουλ, το κοντινό Τσελιάμπινσκ -πρωτεύουσα της περιφέρειας, και πόλη με τις περισσότερες ζημιές (ως επί το πλείστον σπασμένα τζάμια)- και προκαλώντας μικροτραυματισμούς σε πάνω από 1.000 άτομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024