Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα φυσικά χνάρια των χρηστών του θα ακολουθεί το Facebook;

Τα φυσικά χνάρια των χρηστών του θα ακολουθεί το Facebook;

To Facebook φέρεται να αναπτύσσει εφαρμογή εντοπισμού των «φίλων» των μελών του, η οποία θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις γεωγραφικές συντεταγμένες που μεταδίδει το GPS των κινητών τους τηλεφώνων. Πλήθος σχολίων έχει προκαλέσει η πληροφορία πως το app θα εκτελείται στο παρασκήνιο, χωρίς να απαιτείται η συνειδητή ενεργοποίησή του από τον χρήστη.

To Facebook φέρεται να αναπτύσσει εφαρμογή που θα εντοπίζει ανα πάσα στιγμή τα μέλη του, αφού θα αντλεί τις γεωγραφικές συντεταγμένες που μεταδίδει το GPS των κινητών τους τηλεφώνων. Πλήθος σχολίων έχει προκαλέσει η πληροφορία πως το app θα εκτελείται στο παρασκήνιο, χωρίς να απαιτείται η συνειδητή ενεργοποίησή του από τον χρήστη.

Η πληροφορία για το app εντοπισμού θέσης του Facebook στο παρασκήνιο μεταδόθηκε από το δίκτυο Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές και προσθέτει πως το app θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2013. Θεωρείται δε, ως πιθανή πηγή εσόδων από την πώληση διαφημιστικών μηνυμάτων για προϊόντα και υπηρεσίες που θα προβάλλονται ανάλογα με την θέση του χρήστη. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην ανάπτυξη του app/υπηρεσίας εμπλέκονται μηχανικοί από δύο εταιρείες που εξαγόρασε το Facebook (Gowalla και Glancee, τον Μάιο του 2012).

Πάντως, το Facebook ήδη καταγράφει πληροφορίες θέσης κάθε φορά που τα μέλη του κάνουν αναρτήσεις (status update, φωτογραφίες) ή δηλώνουν την παρουσία τους σε καταστήματα, εστιατόρια και λοιπά (check in). Με το μάλλον αμφιλεγόμενο φημολογούμενο app, λέγεται πως η υπηρεσία θα καταγράφει την γεωγραφική θέση του τηλεφώνου του χρήστη, χωρίς απαραίτητα να κάνει κάτι σχετικό ο χρήστης, όταν χρησιμοποιεί άλλες εφαρμογές ή ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιεί καν το τηλέφωνό του.

Στους όρους διάθεσης της υπηρεσίας του Facebook
που αποδέχονται τα μέλη του, περιλαμβάνεται η παραχώρηση άδειας για την χρήση των πληροφοριών του GPS, αν και δεν αναφέρεται με σαφήνεια πότε και πόσο συχνά αντλείται αυτή η πληροφορία.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024