Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πατέντα για δίκτυο από φουσκωμένα και αδειανά πορτοφόλια, κατοχυρώνει η Apple

Πατέντα για δίκτυο από φουσκωμένα και αδειανά πορτοφόλια, κατοχυρώνει η Apple

Την μέθοδο με την οποία θα λειτουργεί ένα δίκτυο ανθρώπων πρόθυμων να δανείσουν και να δανειστούν μετρητά από παρακείμενους χρήστες συσκευών του ίδιου κατασκευαστή υπέβαλλε η Apple προς κατοχύρωση στο γραφείο πατεντών των Ηνωμένων Πολιτειών. H αίτηση έχει υποβληθεί ήδη από τον Ιούλιο του 2011, τώρα όμως δημοσιεύτηκε στον δικτυακό τόπο του γραφείου κατοχύρωσης πατεντών.

Την μέθοδο με την οποία θα λειτουργεί ένα δίκτυο ανθρώπων πρόθυμων να δανείσουν και να δανειστούν μετρητά από παρακείμενους χρήστες συσκευών υπέβαλλε η Apple προς κατοχύρωση στο γραφείο πατεντών των Ηνωμένων Πολιτειών. H αίτηση έχει υποβληθεί ήδη από τον Ιούλιο του 2011, τώρα όμως δημοσιεύτηκε στον δικτυακό τόπο του γραφείου κατοχύρωσης πατεντών.

Η μέθοδος που περιγράφεται στην αίτηση υπό τον τίτλο Ad-hoc cash dispensing network είναι μάλλον απλή. Ο χρήστης που χρειάζεται μετρητά υποβάλλει το αίτημά του σε έναν αφοσιωμένο διακομιστή, όπου ξεκινά η αναζήτηση για χρήστες που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να δανείσουν και παρέχουν πρόσβαση στην θέση τους. Αφού η υπηρεσία εντοπίσει τουλάχιστον έναν χρήστη στην ίδια περιοχή έτοιμο να δανείσει τα χρήματα που χρειάζεται ο αιτούμενος τους φέρνει σε επαφή. Όταν οι δύο χρήστες συναντηθούν, η αντίστοιχη εφαρμογή αναλαμβάνει να ενημερώσει την υπηρεσία για την συναλλαγή. Λογαριασμός που διατηρεί ο δανειζόμενος στην υπηρεσία χρεώνεται με ποσό ίσο με τα χρήματα που δανείστηκε και μια επιπλέον χρέωση για την υπηρεσία. Ο λογαριασμός του δανειστή πιστώνεται με το ποσό που δάνεισε και μοιράζεται με την υπηρεσία το ποσό που χρεώθηκε ο δανειζόμενος για την παροχή της υπηρεσίας.

Η μέθοδος θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα, εάν αναλάβουν τους αντίστοιχους ρόλους, τα iPhone, iPad και Mac, μια εφαρμογή με την επωνυμία π.χ. Cash και το iTunes. Ωστόσο, η αίτηση για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας δεν αποτελεί απόδειξη ότι η Apple θα την κάνει πράξη.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024