Η Microsoft ανακοίνωσε την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας των πρώτων laptop-tablet δικής της κατασκευής με Windows 8 Pro και διεύρυνε την διαθεσιμότητα των Surface με την ειδική έκδοση των Windows 8, τα Windows RT σε 13 ακόμα χώρες. Καμία από τις ανακοινώσεις αυτές δεν αφορά προς το παρόν τους χρήστες στην Ελλάδα, αφού η ελληνική αγορά δεν περιλαμβάνεται στα άμεσα σχέδια της αμερικανικής εταιρείας.

Το πρώτο Microsoft Surface με Windows 8 Pro θα κυκλοφορήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά στις 9 Φεβρουαρίου 2013. Την διανομή του αναλαμβάνουν τα καταστήματα της Microsoft, το microsoftstore.com και δύο αλυσίδες καταστημάτων στις ΗΠΑ (Staples και Best Buy) και αρκετά καταστήματα στον Καναδά.

  • Η ειδοποιός διαφορά των Microsoft Surface με Windows RT και των Microsoft Surface Windows 8 Pro είναι ότι τα δεύτερα βασίζονται στην αρχιτεκτονική x86, φέρουν επεξεργαστές Intel Core i5. Τα Surface Windows 8 Pro μπορούν να τρέχουν εφαρμογές γραμμένες για τα Windows 8 και διατηρούν την συμβατότητα προς τα πίσω, δηλαδή μπορούν να τρέχουν εφαρμογές desktop των Windows 7.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι τιμές των Surface Windows 8 Pro ξεκινούν από τα 899 δολάρια και θα διατεθούν μοντέλα με 64GB και 128GB εσωτερικό χώρο. Συνοδεύονται από το Surface Pen, το πενάκι που θα φανεί χρήσιμο σε συγγραφείς, σχεδιαστές και μηχανικούς. Επίσης, η Microsoft ανακοίνωσε νέα Touch Cover κόστους 130 περίπου δολαρίων (που λειτουργούν ως πληκτρολόγιο και ως κάλυμμα) και ένα νέο mouse για τα Surface με Windows RT, ονόματι Wedge Touch Mouse Surface Edition (70 δολάρια).

Σύμφωνα με την Microsoft, το Surface Windows RT έτυχε θερμής υποδοχής από την ημερομηνία κυκλοφορίας του, μαζί με τα Windows 8 στα τέλη Οκτωβρίου 2012. Έτσι, η εταιρεία υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των αγορών στις οποίες θα κυκλοφορεί το Surface Windows RT, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η ελληνική. Το Surface με RT κυκλοφορεί σε Αυστραλία, Καναδά, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Χονγκ Κονγκ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες. Στην δεύτερη φουρνιά. σύμφωνα με την ανακοίνωση περιλαμβάνονται η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, η Φινλανδία, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Σουηδία, η Ελβετία και η γειτονική Ιταλία, όχι όμως η Ελλάδα.

  • Οι τιμές των πρώτων tablet της Microsoft με Windows RT Surface Το πιο οικονομικό Surface θα πωλείται στα 499 δολάρια με 32GB αποθηκευτικό χώρο. H τιμή θα ανεβαίνει στα 599 δολάρια με το πρωτότυπο πληκτρολόγιο/κάλυμμα και στα 699 δολάρια με το Touch Cover και 64GB. Αυτές είναι οι τιμές που ανακοίνωσε επίσημα σε περιορισμένο κύκλο δημοσιογράφων η Microsoft σε εκδήλωση που έγινε στο Ρέντμοντ στις 15 Οκτωβρίου 2012.
  • Δείτε το Surface, το πρώτο tablet της Microsoft Μαζί με τα Windows 8 (πιθανότατα τον Οκτώβριο), σε ανταγωνιστική τιμή, θα κυκλοφορήσει το Surface, το πρώτο tablet που επινόησε, σχεδίασε και κατασκεύασε η Microsoft. Η εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με το λειτουργικό σύστημα των PC, επιδεικνύει μια διαφορετική, μάλλον πολυτελή, πρόταση που δεν απαιτεί από τον χρήστη να επιλέξει μεταξύ tablet και notebook, δηλαδή ψυχαγωγίας και παραγωγικότητας.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr