Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Kona με μαγικό ραβδί, η αντίπαλος των iPad mini/Nexus 7 από την Samsung

Kona με μαγικό ραβδί, η αντίπαλος των iPad mini/Nexus 7 από την Samsung

Πλήθος πληροφοριών για το tablet με το οποίο η Samsung θα ανταγωνιστεί το Apple iPad mini και το Google Nexus 7, δημοσιεύει ο δικτυακός τόπος SamMobile.com που είναι αφιερωμένος σε ό,τι αφορά στον Νοτιοκορεάτη κατασκευαστή. Σύμφωνα με πληροφόρηση εκ των έσω γράφει, πρόκειται για το Samsung Galaxy Note 8.0 με οθόνη διαγωνίου 8 ιντσών, γνωστό με την κωδική ονομασία Kona.

Πλήθος πληροφοριών για το tablet με το οποίο η Samsung θα ανταγωνιστεί το Apple iPad mini και το Google Nexus 7, δημοσιεύει ο δικτυακός τόπος SamMobile.com που είναι αφιερωμένος σε ό,τι αφορά στον Νοτιοκορεάτη κατασκευαστή. Σύμφωνα με πληροφόρηση εκ των έσω γράφει, πρόκειται για το Samsung Galaxy Note 8.0 με οθόνη διαγωνίου 8 ιντσών (το iPad mini έχει διαγώνιο μεγαλύτερη από 7 ίντσες, συγκεκριμένα 7,9»), γνωστό με την κωδική ονομασία Kona.

Στην λίστα των τεχνικών χαρακτηριστικών του αναφέρονται επίσης η χωρητικότητα της μνήμης RAM 2GB, μοντέλα με Wi-Fi αλλά και 3G, 16GB και 32GB εσωτερική μνήμη, μπαταρία 4.600 mAh, βάρος 330γρ, κάμερα 5Mpixel πίσω και 1,3Mpixel μπροστά και δυνατότητα σύνδεσης μέσω USB 2.0, και δικτύωσης μέσω Bluetooth 4.0. Το Samsung Galaxy Note 8.0 θα δέχεται κάρτες microSD και θα φέρει το Android 4.2 JellyBean (διαβάστε στο tech.in.gr Τι νέο φέρνει το Android 4.2 Jelly Bean).

Το Kona (μια λέξη που σε κάποιες γλώσσες σημαίνει γυναίκαι ή/και σύζυγος) θα συνοδεύεται από το S-Pen (διαβάστε για το μαγικό ραβδί της Samsung), και η οθόνη αναφέρεται ότι θα είναι Super Clear LCD. Από την λίστα των τεχνικών χαρακτηριστικών απουσιάζει η αναφορά στον επεξεργαστή. Στην CES 2013, η Samsung ανακοίνωσε τον Samsung Exynos 5 Octa, ο οποίος μάλλον προορίζεται για τα πλέον ισχυρά tablet και smartphone της εταιρείας.

  • Samsung: Τι σημαίνει Octaπύρηνος, Exyπνος και Πράσιnos σε smartphone/tablet H Samsung συνεργάστηκε με την βρετανική ARM στην κατασκευή ενός νέου επεξεργαστή εφαρμογών για φορητές συσκευές, σε μια προσπάθεια να αυξήσουν μαζί όχι μόνο τις επιδόσεις κατά την εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών αλλά και να μειώσουν δραστικά την κατανάλωση ενέργειας. «Η αυτονομία είναι εξίσου σημαντική» με την επεξεργαστική ισχύ σε smartphone και tablet, δηλώνουν αμφότερες.

H εσωτερική πηγή δεν αναφέρθηκε στην τιμολογιακή τιμή που θα ακολουθήσει η Samsung σχετικά, αφού iPad mini και Nexus 7 θεωρούνται οι μικρότερες και πιο οικονομικές προτάσεις των καταξιωμένων κατασκευαστών για tablet γύρω στις 7 ίντσες. Το Nexus 7 με 3G και 32GB μνήμη κυκλοφορεί στην Ελλάδα στα 339 ευρώ. Οι τιμές για το iPad mini στην ελληνική αγορά ξεκινούν από τα 359 ευρώ για το μικρότερο μοντέλο 16GB/Wi-Fi.

Πάντως, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η Samsung θέλει να κάνει τα αποκαλυπτήρια του νεότερου tablet της στο Mobile World Congress 2013, μια έκθεση που διεξάγεται 25-28 Φεβρουαρίου στην Βαρκελώνη.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024