Το δεύτερο τρίμηνο του 2013 θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του το FirefoxOS, το ανοικτό λειτουργικό σύστημα που προτείνει το Mozilla Project για φορητές συσκευές. Στις 26 Ιανουαρίου διοργανώνονται σε 23 πόλεις ανά τον κόσμο (της Αθήνας συμπεριλαμβανομένης) σεμινάρια για την αξιοποίηση των τεχνολογιών του Παγκόσμιου Ιστού στην ανάπτυξη εφαρμογών όχι μόνο για το FirefoxOS σε smartphone, αλλά και Android ή και στο desktop, ανεξαρτήτως OS.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Mozilla, κο Νίκο Ρούσσο, η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για τις τεχνολογίες WWW και θέλουν να μάθουν τα πάντα για το πως μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν ως πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών για mobile (Firefox OS, Android) και για Desktop (Linux, Windows, Mac). Ανάμεσά τους, τόσο οι Web developers, που θα μάθουν πώς μπορούν να τροποποιήσουν εφαρμογές που έχουν ήδη αναπτύξει ώστε να είναι έτοιμες για κινητά, αλλά και developers εφαρμογών mobile, οι οποίοι μέχρι σήμερα έπρεπε να αναπτύσσουν την εφαρμογή τους για πολλαπλά λειτουργικά συστήματα.

Το App Day στην Αθήνα θα διεξαχθεί στο OTE Academy (Σπάρτης 1, κοντά στο σταθμό Νερατζιώτισσα). Στην ημερίδα άνθρωποι από το Mozilla Project θα παρουσιάσουν όλες τις τεχνολογίες πίσω από το Firefox OS και θα αποδείξουν γιατί η ιδανική πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών είναι το WWW. Εκτός από τις παρουσιάσεις θα δοθεί χρόνος στους συμμετέχοντες να αρχίσουν να πειραματίζονται με την ανάπτυξη της πρώτης δικής τους εφαρμογής. Ως επίλογος στην εκδήλωση, θα παρουσιαστούν οι καλύτερες εφαρμογές σε όλους και θα λάβουν δώρα-έκπληξη.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δωρεάν. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν αφού οι διαθέσιμες θέσεις είναι περιορισμένες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του FirefoxOS App Day στην Αθήνα
09:00 – 13:00: Dive in Firefox OS Session

 • 09:00 – 10:00: Εγγραφή, Καφές, ελαφρύ πρωινό
 • 10:00 – 11:00: Εισαγωγή σε FirefoxOS, Marketplace, Web Apps
 • 11:00 – 12:00: Firefox OS Simulator, Developer Tools, Web APIs, Web App Templates
 • 12:00 – 13:00: Q & A
 • 13:00 – 14:00: Γεύμα 

14:00 – 19:00: Hacking Session

 • 14:00 – 19:30: Web App Hackathon
 • 19:30 – 20:00: Συλλογή demo
 • 20:00 – 21:30: Παρουσίαση Demo
 • 21:30 – 22:30: Μουσική και ποτό

Διαβάστε περισσότερα για το FirefoxOS στο tech.in.gr:

 • Γεύση από το FirefoxOS για smartphone, στο PC Το ενδιαφέρον των προγραμματιστών επιχειρεί να προσελκύσει το Ίδρυμα Mozilla για να συνδράμουν στην ανάπτυξη του ανοικτού λειτουργικού συστήματος για smartphone FirefoxOS αλλά και των εφαρμογών του. Έτσι, διαθέτει το FirefoxOS ως πρόσθετο στον browser για PC, σε ένα περιβάλλον simulation για την διενέργεια δοκιμών από τους χρήστες σε περιβάλλον Windows, Mac ή διανομών Linux.
 • Ανοικτό Firefox OS σε smartphone ανά τον κόσμο από το Ίδρυμα Mozilla Το Ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσε στις 2 Ιουλίου 2012 ότι έχει την απαιτούμενη υποστήριξη από την βιομηχανία για την διάθεση του ανοικτού λειτουργικού συστήματος για φορητές συσκευές με επιτυχία. Από τις αρχές του 2013 μερικά από τα μεγαλύτερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα αρχίσουν να λανσάρουν smartphone σε προσιτές τιμές με Firefox OS στα οποία τα πάντα θα είναι γραμμένα σε HTML5.

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο