Ένα από τα καινούργια 787 Dreamliner της Japan Airlines, το οποίο είχε παρουσιάσει διαρροή καυσίμων την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε και πάλι να χάνει καύσιμα στις δοκιμές που πραγματοποιεί η εταιρεία.

Το νέο περιστατικό έρχεται δύο μέρες μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να ξεκινήσει έρευνα για την ασφάλεια του νέου, «πλαστικού» αεροπλάνου της Boeing, έπειτα από αλλεπάλληλες βλάβες στα ηλεκτρικά και άλλα συστήματα αρκετών αεροσκαφών. Τα προβλήματα πάντως δεν απείλησαν τους επιβάτες πτήσεων και οι αμερικανικές αρχές διευκρίνισαν ότι θεωρούν το αεροπλάνο ασφαλές.

Την Κυριακή εντοπίστηκε διαρροή καυσίμου σε ένα Dreamliner που παραμένει καθηλωμένο στη Βοστόνη, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Λόγω μιας βαλβίδας που είχε μείνει ανοιχτή, το καύσιμο έτρεξε από ένα ακροφύσιο στο αριστερό φτερό, το οποίο χρησιμοποιείται κανονικά για την απάντληση καυσίμου.

H διαρροή 150 λίτρων κηροζίνης ήταν εξάλλου η αιτία για την καθήλωση του συγκεκριμένου αεροπλάνου την περασμένη εβδομάδα. Σε εκείνη την περίπτωση το πρόβλημα εμφανίστηκε ί όταν άνοιξε μια διαφορετική βαλβίδα, οπότε το καύσιμο έτρεξε από μια δεξαμενή καυσίμου σε μια άλλη. Όταν η δεξαμενή αυτή γέμισε, το καύσιμο χύθηκε σε μια δεξαμενή υπερχείλισης και από εκεί στο διάδρομο τροχοδρόμησης.

Η έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπλοΐας (FAA) φέρνει τώρα νέο πονοκέφαλο στη Βoeing, έπειτα από τα προβλήματα που είχαν οδηγήσει σε τριετή αναβολή της παράδοσης του νέου μοντέλου μέχρι το 2011, καθώς και σε συμβιβασμούς στον αρχικό φιλόδοξο σχεδιασμό.

Το 787 Dreamliner είναι το πρώτο επιβατικό αεροπλάνο με άτρακτο και φτερά που αποτελούνται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα. Σύμφωνα με τη Boeing, η αντικατάσταση του συμβατικού αλουμινίου μείωσε το βάρος και την κατανάλωση κατά περίπου 20%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr