Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπολογιστής «τραπεζάκι του καφέ» 27

Υπολογιστής «τραπεζάκι του καφέ» 27″ και 39″ από τη Lenovo

Η Lenovo παρουσιάζει στην CES 2013 που ανοίγει την Τρίτη έως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου τις πόρτες της στο ευρύ κοινό ένα "Table PC", έναν υπολογιστή με οθόνη διαγωνίου 27 ιντσών αλλά και 39 ιντσών (με διαγώνιο 68 και 99 εκατοστά περίπου αντίστοιχα) που τοποθετείται οριζόντια και θα μπορούσε να καταλάβει μόνιμα ένα τραπεζάκι στο σαλόνι.

Η Lenovo παρουσιάζει στην CES 2013 που ανοίγει την Τρίτη έως την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου τις πόρτες της στο ευρύ κοινό ένα «Table PC», έναν υπολογιστή με οθόνη διαγωνίου 27 ιντσών αλλά και 39 ιντσών (με διαγώνιο 68 και 99 εκατοστά περίπου αντίστοιχα) που τοποθετείται οριζόντια και θα μπορούσε να καταλάβει μόνιμα ένα τραπεζάκι στο σαλόνι. Το μέγεθος της οθόνης πολλαπλής αφής του Lenovo IdeaCentre Horizon αλλά και 5.000 app για εκπαίδευση και παιχνίδι επιτρέπουν την χρήση του υπολογιστή αυτού από περισσότερους από έναν χρήστες, βάζοντας τον προσδιορισμό «προσωπικός» σε εισαγωγικά. Μια από τις πρώτες χρήσεις του, η σύγχρονη Monopoly.

Πρόκειται για έναν υπολογιστή All-In-One με επεξεργαστές Intel Core i7, σκληρό δίσκο έως 1TB, έως 8GB DDR3, και Windows 8 Pro με 2 ώρες αυτονομία με την μπαταρία του, στον οποίο «διαφορετικοί χρήστες μπορούν να βλέπουν διαφορετικές φωτογραφίες, να απολαμβάνουν μουσική και βίντεο», είπε η Lenovo από το βήμα της CES. Για αυτό θα κυκλοφορήσουν επίσης ειδικά αξεσουάρ gaming που αναμειγνύουν τον φυσικό χειρισμό με την ψηφιακό (δηλαδή με την αφή και το χειριστήριο), με την Lenovo να εισάγει έναν ακόμα όρο στο λεξικό της σύγχρονης τεχνολογίας, το phygital (physical, digital).

Το IdeaCentre Horizon θα αντλεί app από το κατάστημα διάθεσης εφαρμογών Intel AppUp με 5.000 εφαρμογές πολλαπλών χρηστών για ψυχαγωγία και πακέτο εκπαιδευτικών apps και παιχνιδιών μεταξύ άλλων από την Electronic Arts και την Ubisoft.

Το Lenovo IdeaCentre Horizon θα κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 1.700 δολάρια (περίπου 1300 ευρώ).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο (όπως και εδώ), στο οποίο η Lenovo μας ξεναγεί στον κόσμο των Table PC

Το 2007 η Microsoft είχε παρουσιάσει το Surface (διαβάστε σχετικά), ένα διαφορετικό σύστημα κόστους 5-10 χιλιάδων δολαρίων, το οποίο, εκτός από όλα όσα περιγράφει η Lenovo πέντε χρόνια μετά, είχε ειδικούς αισθητήρες που αναγνώριζαν αντικείμενα που τοποθετούνταν επάνω του.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024