Ένα παρακλάδι της ομάδας Anonymous δημοσίευσε στο διαδίκτυο κωδικούς πρόσβασης και άλλα δεδομένα από 1,6 εκατομμύρια λογαριασμούς στα δίκτυα του FBI, της NASA, της Interpol, της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA και πολλών ακόμα στόχων στη βιομηχανία.

Η ομάδα Ghost Shell, η οποία έχει στο ενεργητικό κι άλλες κυβερνοεπιθέσεις μεγάλης κλίμακας, ανάρτησε ανακοίνωση στο δικτυακό τόπο Pastebin, στην οποία δηλώνει ότι το νέο χτύπημα εντάσσεται στην καμπάνια #ProjectWhiteFox, με στόχο τη διασφάλιση της ελευθερίας της πρόσβασης στην online πληροφορία.

«Το #ProjectWhiteFox oλοκληρώνει τη φετινή σειρά επιθέσεων προωθώντας το χακτιβισμό σε όλο τον κόσμο και προσελκύοντας την προσοχή του κόσμου στην ελευθερία της πληροφορίας στο Διαδίκτυο» γράφουν οι χάκερ.

«Για τους δύο αυτούς λόγους προετοιμάσαμε μια ζουμερή διαρροή 1,6 εκατομμυρίων λογαριασμών/αρχείων από κλάδους όπως η αεροδιαστημική, η νανοτεχνολογία, οι τράπεζες, τα νομικά ιδρύματα, η κυβέρνηση, ο στρατός, κάθε είδους παλαβές εταιρείες που εργάζονται για το υπουργείο άμυνας, οι αεροπορικές εταιρείες και άλλοι».

Μεταξύ των δεδομένων που υποκλάπηκαν και διοχετεύτηκαν σε αρκετούς δικτυακούς τόπους περιλαμβάνονται κωδικοί πρόσβασης, διευθύνσεις e-mail, βιογραφικά των εργαζόμενων, καθώς και το περιεχόμενο από κλειδωμένες βάσεις δεδομένων.

Η «χακτιβιστική» ομάδα Ghost Shell, η οποία δηλώνει παρακλάδι της οργάνωσης Anonymous που πραγματοποιεί ανάλογες στοχευμένες επιθέσεις, ήταν ιδιαίτερα δραστήρια το 2012. Τον Αύγουστο δημοσίευσε πληροφορίες για ένα εκατομμύριο λογαριασμούς σε επιχειρήσεις, και τον Οκτώβριο αποκάλυψε τους φακέλους 120.000 φοιτητών από 100 κορυφαία πανεπιστήμια. Τον περασμένο μήνα, τέλος, ακολούθησε η διαρροή 2,5 εκατομμυρίων εγγράφων από ρωσικές κυβερνητικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας