Η νέα δορυφορική εικόνα που έστειλε στο in.gr η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA γεμίζει από το χαρακτηριστικό χρώμα της Κίτρινης Θάλασσας, έξω από τη μεγάλη πεδιάδα της Βόρειας Κίνας.

Η λεπτή κίτρινη γραμμή που διακρίνεται κεντρικό τμήμα της εικόνας είναι ο Κίτρινος Ποταμός που ρέει προς τα βορειοανατολικά και εκβάλλει στην Κίτρινη Θάλασσα. Δείτε την εικόνα σε πλήρη ανάλυση.

Αρκετά ακόμα ποτάμια εκβάλλουν στην ίδια περιοχή, μεταφέροντας την ιλύ και την άμμο που ευθύνονται για το χρώμα και το όνομα της Κίτρινης Θάλασσας.

Τα υλικά αυτά κάνουν εξαιρετικά εύφορη την περιοχή, στην οποία καλλιεργούνται κεχρί, καλαμπόκι, βαμβάκι, στάρι, σουσάμι και φυστίκια.

Η εύφορη κοιλάδα είναι επίσης από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου.

Το χρώμα της Κίτρινης Θάλασσας επηρεάζεται πάντως και από τις μεγάλες συγκεντρώσεις φυτοπλαγκτού, το οποίο λιπαίνεται κι αυτό από τα θρεπτικά συστατικά που μεταφέρουν τα ποτάμια.

Στο πάνω αριστερά τμήμα της εικόνας, η πόλη του Πεκίνου διακρίνεται ως αμυδρή καφέ κηλίδα στους πρόποδες των γύρω βουνών.

Η εικόνα ελήφθη στις 8 Φεβρουαρίου από το όργανο MERIS (φασματόμετρο απεικόνισης μέσης ανάλυσης) του δορυφόρου γεωσκόπησης Envisat.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr