Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς πήρε το όνομά της η Κίτρινη Θάλασσα στην Κίνα

Πώς πήρε το όνομά της η Κίτρινη Θάλασσα στην Κίνα

Η νέα δορυφορική εικόνα που έστειλε στο in.gr η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA γεμίζει από το χαρακτηριστικό χρώμα της Κίτρινης Θάλασσας, έξω από τη μεγάλη πεδιάδα της Βόρειας Κίνας. Ο Κίτρινος Ποταμός και αρκετά ακόμα ποτάμια μεταφέρουν την ιλύ και την άμμο που ευθύνονται για το χρώμα και το όνομα της θάλασσας.

Η νέα δορυφορική εικόνα που έστειλε στο in.gr η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA γεμίζει από το χαρακτηριστικό χρώμα της Κίτρινης Θάλασσας, έξω από τη μεγάλη πεδιάδα της Βόρειας Κίνας.

Η λεπτή κίτρινη γραμμή που διακρίνεται κεντρικό τμήμα της εικόνας είναι ο Κίτρινος Ποταμός που ρέει προς τα βορειοανατολικά και εκβάλλει στην Κίτρινη Θάλασσα. Δείτε την εικόνα σε πλήρη ανάλυση.

Αρκετά ακόμα ποτάμια εκβάλλουν στην ίδια περιοχή, μεταφέροντας την ιλύ και την άμμο που ευθύνονται για το χρώμα και το όνομα της Κίτρινης Θάλασσας.

Τα υλικά αυτά κάνουν εξαιρετικά εύφορη την περιοχή, στην οποία καλλιεργούνται κεχρί, καλαμπόκι, βαμβάκι, στάρι, σουσάμι και φυστίκια.

Η εύφορη κοιλάδα είναι επίσης από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου.

Το χρώμα της Κίτρινης Θάλασσας επηρεάζεται πάντως και από τις μεγάλες συγκεντρώσεις φυτοπλαγκτού, το οποίο λιπαίνεται κι αυτό από τα θρεπτικά συστατικά που μεταφέρουν τα ποτάμια.

Στο πάνω αριστερά τμήμα της εικόνας, η πόλη του Πεκίνου διακρίνεται ως αμυδρή καφέ κηλίδα στους πρόποδες των γύρω βουνών.

Η εικόνα ελήφθη στις 8 Φεβρουαρίου από το όργανο MERIS (φασματόμετρο απεικόνισης μέσης ανάλυσης) του δορυφόρου γεωσκόπησης Envisat.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024