Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Steve Jobs της Κίνας» πουλάει χιλιάδες smartphone το λεπτό

Ο «Steve Jobs της Κίνας» πουλάει χιλιάδες smartphone το λεπτό

Η Κίνα θα αποτελέσει το νέο λαμπρό πεδίο δόξας για τους κατασκευαστές smartphone το 2013. Εκεί, η Apple, η Samsung, η LG και οι άλλοι κατασκευαστές θα συναντηθούν με έναν άνθρωπο που... μοιάζει με τον Στηβ Τζομπς. Ο 42χρονος δισεκατομμυριούχος Κινέζος επιχειρηματίας και επενδυτές νεοφυών επιχειρήσεων Lei Jun, ντυμένος με μαύρο ζιβάγκο και τζιν, πουλάει smartphone σαν το φρέσκο ψωμί...

Η Κίνα θα αποτελέσει το νέο λαμπρό πεδίο δόξας για τους κατασκευαστές smartphone το 2013, αφού σύμφωνα με τις προβλέψεις της Gartner, εκεί θα πουληθούν 165-170 εκατομμύρια «έξυπνα τηλέφωνα» την επόμενη χρονιά, για πρώτη φορά περισσότερα από τις ΗΠΑ.

Εκεί, η Apple, η Samsung, η LG και οι άλλοι κατασκευαστές θα συναντηθούν με έναν άνθρωπο που… θυμίζει τον Στηβ Τζομπς. Ο 42χρονος δισεκατομμυριούχος Κινέζος επιχειρηματίας και επενδυτής νεοφυών επιχειρήσεων Lei Jun, ντυμένος με μαύρη μπλούζα και τζιν, πουλάει smartphone σαν το φρέσκο ψωμί: στις 30 Οκτωβρίου ξεπούλησε την πρώτη φουρνιά από τα Xiaomi Phone 2 σε δύο λεπτά, δηλαδή 50.000 smartphone με τεχνικά χαρακτηριστικά που ανταγωνίζονται το Samsung Galaxy S III και το Apple iPhone 5 στην μισή τιμή (περί τα 370 δολάρια).

Ο τίτλος του «Steve Jobs της Κίνας» του απονεμήθηκε άτυπα κυρίως γιατί κατορθώνει να εφαρμόσει με επιτυχία τις πρακτικές προώθησης του συνιδρυτή της Apple και να κάνει τους πελάτες του λάτρεις των προϊόντων της εταιρείας. Στην υπηρεσία microblogging της Κίνας, το Weibo, ο Lei Jun έχει περίπου 4.000.000 followers. Ο ίδιος, δεν δέχεται τον τίτλο του Τζομπς, παραδέχεται όμως ότι τον ενέπνευσε.

Η Xiaomi ιδρύθηκε μόλις τον Απρίλιο του 2010 και άρχισε να εμπορεύεται τα smartphone της περισσότερο από έναν χρόνο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2011. Το 2012 αναμένεται να κλείσει με πωλήσεις 7.000.000 τεμαχίων, πολύ περισσότερα από τον στόχο των 2 εκατομμυρίων συσκευών που είχε θέσει ο Lei Jun. Έσοδα δύο δισεκατομμύρια δολάρια από τον πρώτο χρόνο, δικαίως έχουν φτάσει την φήμη του Lei Jun ως το… tech.in.gr μέσω του Reuters. Παρεμπιπτόντως, το περιθώριο κέρδους της Xiaomi είναι 10%.

Μερικά από τα δυνατά χαρακτηριστικά του Mi2 της Xiaomi

  • Τετραπύρηνος επεξεργαστής 1,5GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro APQ8064
  • Οθόνη 4,3» multi-touch capacitive touchscreen
  • Sharp ASV TFT screen, 720P display
  • 2GB DDR3 RAM
  • 8MP CMOS camera, auto focus, LED flashlight, 2MP front camera
  • High capacity Li-ion battery, 2000mAh

Βέβαια, πάντα υπάρχει και μια Κασσάνδρα που προμηνύει το άδοξο τέλος τέτοιων αστέρων. Στην περίπτωση του Lei, λένε πως η Xiaomi δεν μπορεί να παράγει μαζικά αρκετά τηλέφωνα ώστε να αναρριχηθεί στα ύψη κολοσσών όπως η ZTE ή η Huawei, οι οποίες μπορούν να τροφοδοτούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Αντίθετα, ο Lei πουλάει τα τηλέφωνά του μόνο online και σε μικρές ποσότητες. Λένε ακόμα πως, δεν θα αντέξει τον ήχο των κλήσεων για τεχνική υποστήριξη, για σέρβις, αφού δεν έχει τέτοια κέντρα.

Ο Lei Jun όμως επιμένει πως αυτή η αγορά κινείται «από την αγάπη των χρηστών στο προϊόν», και σε αυτήν επιμένει να επενδύει.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024