Τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ, τα Εκπαιδευτήρια “Ο ΠΛΑΤΩΝ”, το Κολέγιο Ρόδου αλλά και το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών επέδειξαν πως αλλάζει η εκπαιδευτική διαδικασία με την χρήση του iPad από μαθητές και καθηγητές. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον επίσημο διανομέα των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα, την iSquare στο πλαίσιο ενός προγράμματος που σχεδίασε με την χαρακτηριστική επωνυμία «Καινοτομία στην εκπαίδευση».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου για να δώσει τη δυνατότητα στην εκπαιδευτική κοινότητα να γνωρίσει από κοντά τα πρώτα ελληνικά σχολεία που υιοθέτησαν το πρόγραμμα της Apple «Ένα iPad για κάθε μαθητή», εξελίσσοντας την εκπαιδευτική διαδικασία στα πρότυπα του σχολείου του 21ου αιώνα.

Η παρουσίαση της iSquare ανέδειξε δυναμικά τη χρήση του iPad μέσα από προσκεκλημένους ομιλητές από την Apple, από το πρωτοπόρο Longfield Academy της Αγγλίας καθώς και από κορυφαία Ελληνικά σχολεία που έχουν ήδη ενσωματώσει το iPad στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στο κάλεσμα της iSquare ήταν πολύ μεγάλη. Δάσκαλοι, καθηγητές, διευθυντές, ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων από όλη την Ελλάδα  καθώς και στελέχη δημόσιων, εκπαιδευτικών φορέων, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του iPad και τους επαναστατικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα στην τάξη, ώστε το μάθημα να αποκτήσει ενδιαφέρον για τον καθένα μαθητή ξεχωριστά.

Δείτε βίντεο από την χρήση του iPad από παιδιά

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο