Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Γεύση από το FirefoxOS για smartphone, στο PC

Το ενδιαφέρον των προγραμματιστών επιχειρεί να προσελκύσει το Ίδρυμα Mozilla για να συνδράμουν στην ανάπτυξη του ανοικτού λειτουργικού συστήματος για smartphone FirefoxOS αλλά και των εφαρμογών του. Έτσι, διαθέτει το FirefoxOS ως πρόσθετο στον browser για PC, σε ένα περιβάλλον simulation για την διενέργεια δοκιμών από τους χρήστες σε περιβάλλον Windows, Mac ή διανομών Linux.

Το ενδιαφέρον των προγραμματιστών επιχειρεί να προσελκύσει το Ίδρυμα Mozilla για να συνδράμουν στην ανάπτυξη του ανοικτού λειτουργικού συστήματος για smartphone FirefoxOS αλλά και των εφαρμογών του. Έτσι, διαθέτει μια πρώιμη έκδοση του FirefoxOS ως πρόσθετο στον Firefox, που προσομοιάζει την λειτουργία του OS για την διενέργεια δοκιμών από τους χρήστες σε περιβάλλον Windows, Mac ή διανομών Linux.

Τα πρώτα smartphone με Firefox OS αναμένεται να ανακοινωθούν το 2013 από τον κολοσσό των επικοινωνιών από την Κίνα, ZTE και την TCL Communication Technology (με την επωνυμία Alcatel One Touch).

Η φιλοσοφία πίσω από την προσπάθεια ανάπτυξης του Firefox OS βασίζεται στην αρχή του «ανοικτού» με δεδηλωμένη πρόθεση να απαλλάξει τους χρήστες από τους περιορισμούς που θέτει κάθε εταιρεία που έχει αναπτύξει την δική της υλοποίηση (iOS, Windows Phone, Android, Blackberry, Symbian κ.ά.). Στο Firefox OS το Web είναι η πλατφόρμα. Ανάλογη ελευθερία υπόσχεται και για τους developer, με τα προτεινόμενα στάνταρτ API και την HTML5. Σε κατασκευαστές και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τo ανοικτό Firefox OS θα τους επιτρέψει να προσφέρουν όλες τις υπηρεσίες και περιεχόμενο σε ολόκληρη την γκάμα smartphone που διαθέτουν, ανεξαρτήτως OS.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024