Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήρθε το phablet LG Optimus Vu: των 5'' στην Ελλάδα

Ήρθε το phablet LG Optimus Vu: των 5» στην Ελλάδα

Μετά την Κορέα και την Ιαπωνία καταφτάνει και στα ελληνικά καταστήματα το LG Optimus Vu:, μια συσκευή υβριδική με διαγώνιο οθόνης 5 ίντσες. Κάτι ανάμεσα σε tablet και smartphone, το phablet LG Optimus Vu: διατίθεται με προτεινόμενη τιμή λιανικής 599 ευρώ.

Μετά την Κορέα και την Ιαπωνία καταφτάνει και στα ελληνικά καταστήματα το LG Optimus Vu:, μια συσκευή υβριδική με διαγώνιο οθόνης 5 ίντσες. Κάτι ανάμεσα σε tablet και smartphone, το phablet LG Optimus Vu: διατίθεται με προτεινόμενη τιμή λιανικής 599 ευρώ.

H LG Electronics είχε παρουσιάσει το Optimus Vu: λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες του το συνέδριο της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας Mobile World Congress στις 27 Φεβρουαρίου 2012 στη Βαρκελώνη. Τον Μάρτιο το phablet της LG κυκλοφόρησε στην Κορέα όπου η εταιρεία θεώρησε εξαιρετικά επιτυχημένη την πορεία του και έπειτα, διατέθηκε στην Ιαπωνία, όπου τυγχάνει επίσης θετικής αποδοχής.


Το LG Optimus Vu βασίζεται στον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Nvidia Tegra 3 4-Plus-1 για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο tech.in.gr:

Το Optimus Vu: έχει RAM 1GB DDR2, 32GB εσωτερική μνήμη και μεγάλη μπαταρία 2080mAh. Το μοντέλο που έρχεται στην ελληνική αγορά είναι 3G (και όχι LTE) και έχει οθόνη XGA 5 ιντσών τεχνολογίας IPS, με ανάλυση 1024×768 pixel και λόγο θέασης 4:3. Η LG δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο λόγο θέασης και τον χαρακτηρίζει «χρυσό aspect ratio» για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων, τις επισκέψεις σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης και αλλού.

Το phablet διαθέτει ένα hotkey το οποίο η LG ονομάζει Quickclip, ένα πλήκτρο με το πάτημα του οποίου ο χρήστης καταγράφει ό,τι εμφανίζεται στην οθόνη (screenshot) επάνω στο οποίο μπορεί να προσθέσει χειρόγραφες σημειώσεις. Η συγγραφή σημειώσεων είναι εφικτή είτε με το δάκτυλο είτε με το πενάκι που η LG ονομάζει Rubberdium. Το Optimus Vu θα κυκλοφορήσει με το Polaris Office για το άνοιγμα εγγράφων, spreadsheet και παρουσιάσεων.

Το Vu: έχει προφίλ 8,5 χιλιοστά και διαστάσεις 13,96 x 9,04 εκατοστά που επιτρέπουν στον χρήστη αφενός να το κρατάει με το ένα χέρι, αφετέρου να χωράει στην τσέπη του (έχει βάρος 168 γραμμάρια). To ανταγωνιστικό Samsung Galaxy Note έχει διαστάσεις 14,58 x 8,29 εκατοστά και πάχος 9,65 χιλιοστά, οθόνη 5,3 ιντσών και ανάλυση 800 x 1280 pixel (285 pixel ανά ίντσα).

To Optimus Vu: έχει επίσης έξοδο HDMI και DLNA καθώς και το Wi-Fi Direct (τι είναι το Wi-Di;). Έχει κάμερα 8Mpixel πίσω και 1,3Mpixel μπροστά. Το μοντέλο που έρχεται στην Ελλάδα θα έχει Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Το Optimus Vu: θα κυκλοφορήσει με μια αναβαθμισμένη έκδοση των QuickMemo και Notebook. «Η διαφορετική του σύνθεση κάνει το Optimus Vu: μοναδικό ακόμα και για τη κατηγορία των smartphones 5 ιντσών, τα οποία αναμένουμε να σημειώσουν μεγάλη επιτυχία, όταν γίνουν διαθέσιμα ευρύτερα», δήλωσε ο κος Ζαφείρης Ψαραδέλλης, Mobile Communications (MC) & ISP Director της LG για την Ελλάδα και την Κύπρο.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024