Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Super gadget που θα θέλαμε (αλλά δεν πρόκειται να αποκτήσουμε)

Super gadget που θα θέλαμε (αλλά δεν πρόκειται να αποκτήσουμε)

Ας υποθέσουμε ότι σε κάποια φάση της ζωής σας γίνεστε εκνευριστικά πλούσιοι. Δισεκατομμυριούχοι. Οι άνθρωποι από τους οποίους ο Bill Gates θα ζητούσε δανεικά - καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Το πώς δεν έχει σημασία: μοναδικός νικητής σε 10πλο τζακ ποτ του Τζόκερ, κληρονόμος της θείας που της ανήκει το μισό Σικάγο, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που κατασκεύασε το επόμενο iPhone, οτιδήποτε. Πως θα ξοδεύατε τα χρήματά σας;

Ας υποθέσουμε ότι σε κάποια φάση της ζωής σας γίνεστε εκνευριστικά πλούσιοι. Δισεκατομμυριούχοι. Οι άνθρωποι από τους οποίους ο Bill Gates θα ζητούσε δανεικά –καταλαβαίνετε τι εννοούμε. Το πώς δεν έχει σημασία: μοναδικός νικητής σε 10πλο τζακ ποτ του Τζόκερ, κληρονόμος της θείας που της ανήκει το μισό Σικάγο, αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας που κατασκεύασε το επόμενο iPhone, οτιδήποτε. Πως θα ξοδεύατε τα χρήματά σας;
Σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό σας και – τι σύμπτωση! –από το δικό μας επίσης. Και επειδή είμαστε σίγουροι ότι αν έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα θα έχετε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθείτε από το να ψάχνετε πανάκριβα παιχνίδια για μεγάλα παιδιά (όπως τρόπους για να μην σας τα φάει η Εφορία, ο πληθωρισμός ή οι άστοχες επενδύσεις), είπαμε να μοιραστούμε μερικές από τις ιδέες μας μαζί σας: απίθανα gadget που θα σας ξεχωρίσουν από το πλήθος αλλά και από τους υπόλοιπους πάμπλουτους αυτού του κόσμου (απλώς να θυμάστε που τα είδατε, στείλτε μας ένα mail και καλέστε μας να τα δούμε και εμείς από κοντά).

Emperor 200

Για να διοικείτε την αυτοκρατορία σας (ή να παίζετε WoW με τις μέρες) θα χρειάζεστε ένα γραφείο –και τι καλύτερο από το εντυπωσιακό workstation Emperor 200. Οι ώρες θα περνούν άνετα στον χειροποίητο θρόνο σας με τις τρεις 27άρες LCD οθόνες και το δερμάτινο, πλήρως air conditioned κάθισμα. Ο χειρισμός των πάμπολλων λειτουργιών του (από περιστροφή 360 μοιρών ως light therapy) γίνεται χάρη στο βασισμένο στο Android λειτουργικό του από την ενσωματωμένη οθόνη αφής των 10 ιντσών, ενώ πακέτο έρχεται και ο υπολογιστής της αρεσκείας σας. Δικό σας στην εξευτελιστική τιμή των 49.150 δολαρίων (τώρα που πέφτει το δολάριο, συμφέρει).

Batmobile

Ferrari, Lamborghini, Bugatti και Aston Martin, θα έχουν σχεδόν όλα τα μέλη του κλειστού κλαμπ τύπου Λέσχης Μπίλντεμπεργκ που θα ανήκετε. Γιατί να μην αγοράσετε το πιο σημαντικό αυτοκίνητο ever που είχε μόνο ένας – και αυτός ήταν ο Μπρους Γουέιν; Συν τοις άλλοις, ενώ οι προαναφερθείσες μάρκες προκαλούν τον φθόνο των απλών συνανθρώπων σας, αυτό θα προκαλεί μόνο χαμόγελα και σχόλια για το πόσο cool (ή geek) είστε. Η επίσημη ρέπλικα του αυθεντικού Batmobile (και όχι του εκτρώματος του Dark Knight) έρχεται με κινητήρα 3,5 λίτρων της Chevrolet 280 ίππων, διαθέτει original νυχτεριδογκάτζετ με highlight το φλογοβόλο στην εξάτμιση! Δίνετε 150.000 ευρώ και μετά έχετε να ψάξετε μόνο για μια φιλόξενη σπηλιά για ορμητήριο.


Cuelight

Από κανένα σπίτι που σέβεται τον εαυτό του και τον εκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του δεν θα πρέπει να λείπει ένα playroom. Και από αυτό το playroom δεν θα πρέπει να λείπει ένα τραπέζι για μπιλιάρδο –δεν έχει σημασία αν παίζετε ή όχι, δίνει έναν αέρα πολυτέλειας και μια ψευδαίσθηση «παλιού» χρήματος. Βεβαίως, επειδή σας αρέσει και η τεχνολογία (αλλιώς τι δουλειά έχετε στο tech.in.gr;) θα επιλέξετε το Cuelight, το οποίο αντικαθιστά την ταπεινή τσόχα με μια οθόνη αφής. Το αποτέλεσμα είναι οι μπάλες να γλιστράνε «ζωγραφίζοντας» εντυπωσιακά μοτίβα, ανάλογα με το εφέ που έχετε επιλέξει (νερό ή φωτιά πχ). Το πιο high tech μπιλιάρδο που κατασκευάστηκε ποτέ κοστίζει 25.000 δολάρια –οι στέκες είναι έξτρα.

SimGP

H Formula 1 είναι σαφώς το πιο δαπανηρό σπορ στον κόσμο και, χωρίς να θέλουμε να σας προσβάλουμε, ακόμη και αν έχετε αρκετά λεφτά για να αγοράσετε τη δική σας ομάδα και να επιβάλλετε τον εαυτό σας ως πιλότο μάλλον δεν αξίζει τον κόπο: η ταλαιπωρία των Grand Prix θα είναι υπερβολική για έναν μεγιστάνα του βεληνεκούς σας. Ως εναλλακτική σας προτείνουμε τον μοναδικό simulator με μονοκόκ σασί, αυθεντικούς τροχούς της F1 και λειτουργική ανάρτηση, κατασκευασμένο ως επί το πλείστον από ανθρακονήματα. Ο εξομειωτής κινείται πάνω στη βάση του ταχύτατα ώστε να δημιουργεί πραγματικά G, οι συνολικού μεγέθους 66 ιντσών οθόνες καλύπτουν το οπτικό σας πεδίο, το 5.1 ηχοσύστημα επιβάλει τις ωτοασπίδες και αν θέλετε υπάρχει και μηχάνημα καπνού για να καταλαβαίνετε πότε «κλειδώσατε» τα φρένα! Οι κύριοι στην BRD δεν ανακοινώνουν τιμή, αλλά θα σας έρθει φθηνότερα από το να αγοράζατε ακόμη και την Marussia –Cosworth.

Kuratas

Ναι, το γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ρομπότ που κυκλοφορούν στην αγορά: γενικά, κάτι κοντοπίθαρα που κάνουν 20 λεπτά να ανέβουν δέκα σκαλιά και θεωρούν κατόρθωμα το να πουν 40 λέξεις –no, thanks. Εμείς έχουμε βάλει στο μάτι ένα κανονικό πολεμικό ρομπότ με ύψος τέσσερα μέτρα, το γιαπωνέζικο (φυσικά) Kuratas. Καταρχάς, σας επιτρέπει να ανεβείτε στην θέση του οδηγού και να γίνετε ο ίδιος πιλότος ρομπότ (αυτό είναι dream job). Επιπλέον διαθέτει βραχίονες για βαριές δουλειές και όπλα τύπου rocket launcher και gatling gun –ψεύτικα βεβαίως αλλά και εμείς για παιχνίδι τα θέλουμε. Αν βαριέστε να σκαρφαλώνετε στην θέση του πιλότου, μπορείτε να το χειρίζεστε με τη βοήθεια του Kinect (!) ή και από το κινητό σας μέσω δικτύου 3G (ούτε θέλουμε να σκεφτούμε τι γίνεται αν χαθεί το σήμα ενώ είναι εν κινήσει). Η αγορά του μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά online –αν βεβαίως έχετε κάρτα με πιστωτικό όριο μεγαλύτερο από 1.058.978 ευρώ. Μην τα κλαίτε: σε περίπτωση που έρθουν εξωγήινοι, θα είστε η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024