Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Grand Theft Auto επανέρχεται την άνοιξη, δείτε το trailer του GTA V

To Grand Theft Auto επανέρχεται την άνοιξη, δείτε το trailer του GTA V

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού gamer καθώς το υπερεπιτυχημένο Grand Theft Auto επανέρχεται την άνοιξη για να διεκδικήσει με αξιώσεις κάθε δευτερόλεπτο του ελεύθερου χρόνου μας  (για την ακρίβεια δεν διεκδικεί  τίποτα, εμείς θέλουμε να του προσφέρουμε τον χρόνο μας, με μεγάλη ευχαρίστηση). Προτού πούμε οτιδήποτε άλλο, δείτε το πρώτο από τα δύο trailer που κυκλοφόρησε η Rockstar Games για να αναγγείλει το ευτυχές γεγονός και τα λέμε παρακάτω.

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού gamer καθώς το υπερεπιτυχημένο Grand Theft Auto επανέρχεται την άνοιξη για να διεκδικήσει με αξιώσεις κάθε δευτερόλεπτο του ελεύθερου χρόνου μας (για την ακρίβεια δεν διεκδικεί τίποτα, εμείς θέλουμε να του προσφέρουμε τον χρόνο μας, με μεγάλη ευχαρίστηση). Προτού πούμε οτιδήποτε άλλο, δείτε το πρώτο από τα δύο trailer που κυκλοφόρησε η Rockstar Games για να αναγγείλει το ευτυχές γεγονός και τα λέμε παρακάτω.

GTA από το 1997

Η σειρά βρίσκεται κοντά μας από το 1997 και τα δύο πρώτα παιχνίδια ξεχώριζαν για την απουσία τρίτης διάστασης –παιζόταν σε top down view. Όμως η κεντρική ιδέα του «φτιάχνουμε μια πόλη και αφήνουμε τον παίκτη να κάνει ό, τι θέλει» υπήρχε από τότε: οι εγκληματικές αποστολές υπήρχαν στο original GTA αλλά αντί να τις εκτελέσεις μπορούσες να κάνεις πιο διασκεδαστικά πράγματα, όπως να κλέβεις και να πουλάς αυτοκίνητα – εξ ου και το όνομα. Όταν συμπλήρωνες αρκετούς πόντους περνούσες στην επόμενη από τις τρεις περιοχές που υπήρχαν στη διάθεσή σου (Liberty City, Vice City και San Andreas – ναι, από εκεί πήραν το όνομά τους τα sequel). Μια επιτυχημένη συνταγή ακολούθησε και το GTA II.

GTA IIΙ, η αποκάλυψη

Το GTA III όμως το 2001 ήταν η αποκάλυψη: η Liberty City γίνεται 3D, υιοθετείται η οπτική τρίτου προσώπου και το παιχνίδι σημειώνει απίστευτη επιτυχία στο Playstation 2 (θα κυκλοφορήσει μερικούς μήνες μετά για PC και δύο χρόνια αργότερα για Xbox –το 2010 βγήκε και για OS X :-D).

Αυτή τη φορά υπάρχει ένα σφικτό σενάριο που πρέπει να ακολουθηθεί αλλά η λογική του sandbox παραμένει, ενώ για πρώτη φορά έχουμε όπλα, διάφορα οχήματα, ραδιοφωνικούς σταθμούς και «wanted» level ανάλογα με τις παρανομίες που διαπράττουμε. Το multiplayer λάμπει δια της απουσίας του αλλά δεν εμποδίζει το GTA III να πουλήσει 14,5 εκατομμύρια αντίτυπα (και τους πωρωμένους να παρακάμψουν την ατέλεια κατεβάζοντας κάποιο από τα αρκετά mode που φτιάχτηκαν).

Ο δρόμος προς το GTA V

Θα ακολουθήσουν τα εξίσου επιτυχημένα GTA: Vice City, GTA: San Andreas και GTA IV, με την Rockstar Games να δίνει μαθήματα χειρισμού μιας σειράς videogame για σεμινάριο: το ενδιαφέρον μας διατηρήθηκε με την αλλαγή χρονολογιών, τοποθεσιών και πρωταγωνιστών, με την προσθαφαίρεση δευτερευόντων στοιχείων του gameplay, με δεκάδες νέα sidemission και οχήματα – ο καθένας έβρισκε και κάτι για να κολλήσει, δικό μας βίτσιο πχ οι σούζες και τα «πετάγματα» με το BMX στο San Andreas που μας θύμιζαν τα νιάτα μας.

Ας δούμε το δεύτερο trailer και τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το GTA V.

  • Οι πρωταγωνιστές αυτή τη φορά θα είναι τρεις και οι παίκτες θα μπορούν να τους «αλλάζουν» όποτε θέλουν. Οι δύο που δεν χειρίζεται ο παίκτης συνεχίζουν τη «ζωή» τους στο παιχνίδι –όταν ο παίκτης θα θέλει να τους ελέγξει και πάλι, ένας Θεός ξέρει που θα τους πετύχει.
  • Ο καθένας έχει τις δικές του ικανότητες και τα δικά του κίνητρα.
  • Θα υπάρχουν πολυεπίπεδες αποστολές και ληστείες.
  • Η Rockstar υπόσχεται βελτίωση σε όλα τα mechanics του παιχνιδιού, από το «κράτημα» των αυτοκινήτων ως τον χειρισμό των όπλων.
  • Ο κόσμος θα είναι ο μεγαλύτερος που έχουν φτιάξει ποτέ.
  • Τα mingame θα είναι πιο «ψαγμένα» ενώ θα υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες, από γιόγκα (!) ως base jumping και ένα πλήρες γήπεδο του γκολφ.
  • Πέρα από τα πάρα πολλά αυτοκίνητα τα οχήματα που θα μπορέσουμε να οδηγήσουμε είναι BMX, mountain bikes, μοτοσυκλέτες, φορτηγά, ATV, τζετ σκι, ελικόπτερα και αεροπλάνα (ένα F-22 κάνει την εμφάνισή του στο trailer-yeah!).
  • Συναντήσεις με παλιότερους χαρακτήρες είναι στο πρόγραμμα, όπως και ευκαιριακές αποστολές αλληλεπίδρασης με τους κατοίκους της πόλης.
Ας μην πούμε μεγάλη κουβέντα προτού επαληθευτούν όλα τα παραπάνω (μέχρι την άνοιξη υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη) αλλά φαίνεται ότι μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για την σειρά ετοιμάζεται.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024