Το Skype προστέθηκε στο Windows Store, το κατάστημα app για τα smartphone με Windows phone 8 που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Η Microsoft επισημαίνει ότι η μεταφορά της δημοφιλούς εφαρμογής βρίσκεται προς το παρόν σε πρώιμο στάδιο και ενδέχεται να μην υλοποιεί άμεσα όσα υπόσχεται για το μέλλον. Στην πρώιμη αυτή έκδοση, δεν εγγυάται την σταθερότητα των κλήσεων και την δυνατότητα να ενημερώνεται ο χρήστης για εισερχόμενες κλήσεις ή μηνύματα, όταν ο χρήστης είναι εκτός Skype app.

  • Με το Skype app για smartphone με Windows 8, ο χρήστης μπορεί να δει στο app People όλους όσους έχει προσθέσει στις επαφές του και με ένα tap να συζητά μαζί τους.
  • Με είσοδο με την χρήση λογαριασμού Microsoft, ο χρήστης μπορεί να ανταλλάσσει μηνύματα με όσους συνδέεται με τον Messenger (IM)
  • Με το Skype app για Windows Phone 8, ο χρήστης μπορεί να κάνει φωνητικές κλήσεις από Skype σε Skype. Όταν η διαδικτυακή επικοινωνία γίνεται μέσω δωρεάν Wi-Fi η κλήση είναι δωρεάν. Όταν μεσολαβεί δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και δεν προβλέπεται προπληρωμένη κίνηση data, ο χρήστης επιβαρύνεται με τις χρεώσεις για τον κίνηση των δεδομένων που θα προκαλέσει. Δεδομένου, ότι το Skype επιτρέπει και βιντεοκλήσεις (που μεταφράζεται σε μεγάλη κίνηση data), δεν προτείνεται η χρήση όταν η διαδικτυακή επικοινωνία δεν είναι δωρεάν (μέσω Wi-Fi).
  • Με το Skype, είναι εφικτή και η κλήση σε αριθμούς σταθερής τηλεφωνίας και κινητά τηλέφωνα «με χαμηλή χρέωση» (συνδρομητικά προγράμματα).

Στο μέλλον μετατίθεται η δυνατότητα λήψης ενημερώσεων για κλήσεις ή μηνύματα από το Skype ώστε ο χρήστης να μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα, στην περίπτωση που το app του Skype δεν είναι ενεργό.

Περισσότερα για το Skype στα Windows Phone δημοσιεύονται στην διεύθυνση http://skype.com/go/windowsphone και στο http://skype.com/go/help.faq.windowsphone

Μπορείτε να δείτε το βίντεο που ανέβασε η ομάδα του Skype στο YouTube:

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr