Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γνωρίστε το Nintendo Wii U

Γνωρίστε το Nintendo Wii U

Έναν μήνα πριν από την προγραμματισμένη διάθεση του Wii U στην ελληνική αγορά (30/11), η Nortec Multimedia AE και η Nintendo Europe διοργάνωσαν μία παρουσίαση για το κοινό στο The Mall Athens, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου. Αρκετοί fan του gaming είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητες της νέας κονσόλας παίζοντας playable demo δημοφιλών τίτλων όπως τα New Super Mario Bros. U, Zombie U και Assassin's Creed 3.

Tην εποχή που ο κόσμος του gaming ταλανιζόταν από το δίλημμα «Xbox 360 ή PS3;» η Nintendo ήρθε για να δυσκολέψει -με την καλή έννοια- ακόμη περισσότερο τα πράγματα με το Wii: η κονσόλα του ιαπωνικού γίγαντα ίσως υστερούσε αρχικά σε τίτλους και γραφικά απέναντι στον ανταγωνισμό, όμως τα χειριστήρια που αναγνώριζαν τις κινήσεις του παίκτη ήταν ό,τι πιο πρωτότυπο και διασκεδαστικό κυκλοφορούσε. Οι πωλήσεις της και χιλιάδες «πιασμένα» χέρια απέδειξαν ότι η Nintendo γέλασε τελευταία.
Το Wii U είναι η καινούρια πρόταση της Nintendo, η οποία ρίχνει και πάλι το βάρος στο controller: η νέα παιχνιδομηχανή έρχεται εφοδιασμένη με το Wii GamePad, το οποίο διαθέτει οθόνη αφής σαν tablet ώστε να λειτουργεί ως συμπληρωματική ή εναλλακτική οθόνη αλλά και «παραδοσιακά» κουμπιά σαν κλασικό χειριστήριο.
Έναν ολόκληρο μήνα πριν από την προγραμματισμένη διάθεση του Wii U στην ελληνική αγορά (30/11), η Nortec Multimedia AE και η Nintendo of Europe διοργάνωσαν μία παρουσίαση για το κοινό στο The Mall Athens, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου. Αρκετοί fan του gaming είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητες της νέας κονσόλας παίζοντας playable demo δημοφιλών τίτλων όπως τα New Super Mario Bros. U, Zombie U και Assassin’s Creed 3.

Δεν αφήσαμε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και βρεθήκαμε και εμείς εκεί για να δούμε τι λέει το Wii U επί το έργω. Η αναβάθμιση των γραφικών σε πραγματικά Full High Definition επίπεδα είναι το πρώτο που παρατηρήσαμε: το Assassin’s Creed 3 (που σχεδόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας καθώς κυκλοφόρησε την ίδια μέρα) έδειχνε υπέροχο, παρά το δυνατό φως του ήλιου που κυριαρχούσε στο χώρο –οι Panasonic Smart Viera τηλεοράσεις συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτό. Οι σκιές ήταν ζωντανές, τα χρώματα πλούσια, τα textures υψηλής ανάλυσης. Το επίπεδο της εικόνας είναι ισάξιο ή και καλύτερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όμως ο συνήγορος του διαβόλου θα έλεγε ότι δεν είδαμε και κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί: το Wii U δεν βάζει τον πήχη σημαντικά ψηλότερα σε αυτόν τον τομέα – προς το παρόν τουλάχιστον.

Μπορείτε να δείτε ένα στο οποίο η Nintendo παρουσιάζει το Wii U GamePad και τους τρόπους που αυτό αξιοποιείται.

Η πρώτη αίσθηση που δίνει το Wii GamePad ίσως ξενίσει αρχικά ορισμένους λόγω διαστάσεων, όμως δεν είναι κάτι που προβληματίζει μετά από μερικά λεπτά και το βάρος της δεν είναι σημαντικό. Ο χειρισμός είναι απλούστατος και «φυσικός», τα analog stick και τα πλήκτρα αντιδρούν άμεσα και με ακρίβεια. Η οθόνη αφής ανταποκρίνεται επίσης πολύ καλά και υπήρξε ικανοποιητικότατη αντικαταστάτρια της τηλεόρασης ακόμη και κάτω από τις αντίξοες συνθήκες φωτισμού.
Σε σχέση με το gameplay, η οθόνη μπορεί απλώς να δίνει δευτερεύουσες πληροφορίες χωρίς να σας απασχολεί ιδιαίτερα ή να δίνει μια επιπλέον διάσταση στο παιχνίδι –εξαρτάται από το κατά πόσο και πως εκμεταλλεύεται τις δυνατότητές της ο κάθε τίτλος. Το αν θα γίνει εξίσου επιτυχημένο με το Wii Remote νομίζουμε ότι θα φανεί στην πορεία και εξαρτάται από την εφευρετικότητα των developer. Το άμεσο μεγάλο της πλεονέκτημα ωστόσο, είναι η δυνατότητα να παίζετε αποκλειστικά εκεί, χωρίς να «απασχολείτε» την τηλεόραση: εκατομμύρια οικογένειες θα γίνουν πολύ πιο ευτυχισμένες…
Η Nintendo υποσχέθηκε ένα Wii βελτιωμένο σε όλους τους τομείς και η σύντομη επαφή μας με το Wii U δείχνει ότι κράτησε την υπόσχεσή της. Με όλα τα χαρακτηριστικά που μας άρεσαν από τον πρόγονό του, ισχυρότερο hardware και ένα πολλά υποσχόμενο καινοτόμο χειριστήριο, το Wii U αναζητά με αξιώσεις μια θέση στο σαλόνι μας.
{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024