Η συντριπτική πλειονότητα των Αρχών Προστασίας Προσωπικών Δεδομενων στην Ε.Ε. συνυπογράφει επιστολή προς την Google, με την οποία απαιτεί αλλαγές στην ενιαία πολιτική απορρήτου των Ευρωπαίων χρηστών 60 και πλέον υπηρεσιών του γίγαντα του Διαδικτύου. Πάντως, δεν χαρακτηρίζεται παράνομη.

Στην επιστολή, που έφτασε «στα αυτιά» του πρακτορείου Reuters, οι Αρχές επισημαίνουν ότι η ενοποίηση τόσων πολλών διαφορετικών πολιτικών απορρήτου δημιουργεί «μεγάλο ρίσκο για την ιδιωτικότητα των χρηστών». Προτείνεται η αλλαγή της πρακτικής της Google και συγκεκριμένα λίστα με 12 προτάσεις που θα ευθυγραμμίσουν την πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία με την νομοθεσία στην Ε.Ε.

Οι πρώτες πέντε από τις προτάσεις αυτές αφορούν στις μεθόδους με τις οποίες οι χρήστες ενημερώνονται για το πως θα χρησιμοποιηθούν τα προσωπικά τους δεδομένα και το ιστορικό των επισκέψεών τους, αποδίδοντας έμφαση στα γεωγραφικά δεδομένα και σε αυτά που αφορούν στην χρήση πιστωτικών καρτών.

Επίσης, οι Αρχές εμφανίζονται να ζητούν διευκρινίσεις από την Google για τις προθέσεις και τις μεθόδους που θα χρησιμοποιήσει για να συνδυάσει προσωπικά δεδομένα από διαφορετικές υπηρεσίες. Απαιτούν από την Google να ζητά την ρητή συναίνεση του χρήστη όταν γίνεται συνδυασμός προσωπικών δεδομένων.

Η επιστολή έρχεται μετά την επιθεώρηση της ενιαίας πολιτικής της Google από την γαλλική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία ανέλαβε το έργο για λογαριασμό όλων των Αρχών στην Ε.Ε.

Reuters,In.gr Τεχνολογία