Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H καλύτερη αναβάθμιση είναι η προσθήκη ενός SSD, επιμένει η Kingston

H καλύτερη αναβάθμιση είναι η προσθήκη ενός SSD, επιμένει η Kingston

Με τις μετρήσεις ενός βρετανικού εργαστηρίου τεκμηριώνει η Kingston Technology το επιχείρημα ότι η προσθήκη ενός SSD αποτελεί την πλέον συμφέρουσα επιλογή για την αναβάθμιση ενός συστήματος. Στις μετρήσεις, συγκρίνεται η βελτίωση στις επιδόσεις ενός υπολογιστή σε σχέση με το κόστος της αναβάθμισης, όταν ο χρήστης επιλέγει να αναβαθμίσει επεξεργαστή, μνήμη και μέσο αποθήκευσης ή συνδυασμούς αυτών.

Με τις μετρήσεις ενός βρετανικού εργαστηρίου τεκμηριώνει η Kingston Technology το επιχείρημα ότι η προσθήκη ενός SSD αποτελεί την πλέον συμφέρουσα επιλογή για την αναβάθμιση ενός συστήματος -και δεν θα διαφωνήσουμε.

Στις μετρήσεις του Dennis Technology Labs, συγκρίνεται η βελτίωση στις επιδόσεις ενός υπολογιστή σε σχέση με το κόστος της αναβάθμισης, όταν ο χρήστης επιλέγει να αναβαθμίσει επεξεργαστή, μνήμη και μέσο αποθήκευσης ή συνδυασμούς αυτών. Εξαιρείται η αναβάθμιση της κάρτας γραφικών.

Από τις μετρήσεις, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω έγγραφο των αποτελεσμάτων, προκύπτει ότι οι επιδόσεις του εν λόγω συστήματος αυξήθηκαν κατά +82% μόνο με την προσθήκη του δίσκου SSD. Με την αλλαγή ενός συνδυασμού σκληρού δίσκου, μνήμης και επεξεργαστή, η βελτίωση περιορίστηκε στο 5,4%.

Το τεστ αφορούσε τον SSD της Kingston SSDNow V+200 και το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι προσέφερε την καλύτερη αναβάθμιση με κόστος 2,36€ για κάθε ποσοστιαία μονάδα βελτίωσης της απόδοσης. Επίσης οποιαδήποτε άλλη αναβάθμιση, όταν συνδυάζεται με SSD αυξάνει την αξία της, σε σχέση με το συνδυασμό της με HDD. Για παράδειγμα, το κόστος ανά ποσοστιαία μονάδα αύξησης της απόδοσης για έναν επεξεργαστή είναι €68, όταν αυτός συνδυάζεται με HDD και πέφτει στα €5,15 όταν συνδυάζεται με τον SDD.

Οι βελτιώσεις από την αναβάθμιση με SSD ήταν σημαντικές στον χρόνο εκκίνησης λειτουργικού συστήματος και εφαρμογών (boot, άνοιγμα MS Word, Outlook) την λειτουργία εντοπισμού ιών, και την ανάγνωση και εγγραφή αρχείων.

Από την δοκιμή, προκύπτει η πρόταση για προσθήκη ενός SSD ως boot drive και ενός παραδοσιακού σκληρού δίσκου για την αύξηση της χωρητικότητας του συστήματος, δεδομένης της σχετικής μικρής των SSD.

  • H Kingston έχει δημιουργήσει το Kingston Selector Tool για να βοηθήσει στην επιλογή SSD από την γκάμα της, σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη.


Δείτε πως γίνεται η εγκατάσταση ενός SSD drive σε PC

O Οδυσσέας Σκαρπίδης, Business Development Manager της Kingston στην Ελλάδα σχολίασε σχετικά: «Δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή να επενδύσουμε στην τεχνολογία SSD. Με την τιμή να έχει φτάσει κάτω από 1,25€/GB oι SSDs γίνονται όχι μόνο προσιτοί αλλά όπως φαίνεται από το τεστ, είναι η καλύτερη αναβάθμιση από άποψη απόδοσης /τιμής.

»Στην Kingston, έχουμε σκοπό να κάνουμε τις αναβαθμίσεις με SSD εύκολες για τον καταναλωτή με τα kits εγκατάστασης. Στην εποχή της οικονομικής κρίσης που ζούμε, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν μεγάλη αύξηση της απόδοσης μέσω της αναβάθμισης με SSD χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν καινούργιο PC».

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024