Μια ακόμα συζήτηση αποκτά διαστάσεις στην κοινότητα των χρηστών iPhone και αφορά ένα πρόβλημα που επιλύθηκε για τους συνδρομητές ενός εκ των μεγάλων δικτύων κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, θεωρείται όμως ότι θα μπορούσε να πλήξει και συνδρομητές άλλων δικτύων, απουσία επίσημης διευκρίνισης από την Apple.

Ενώ οι χρήστες θεωρούν π.χ. ότι βλέπουν βίντεο στο YouTube μέσω Wi-Fi, η συσκευή μεταβαίνει σε σύνδεση μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, υπό τον άμεσο κίνδυνο της πρόκλησης του λεγόμενου «σοκ του λογαριασμού». Η συζήτηση υπό τον τίτλο iPhone 5 uses cellular data over Wi-Fi συνεχίζεται και αριθμεί ήδη 182 ερωταπαντήσεις.

Οι χρήστες στρέφονται στο discussions.apple.com προς αναζήτηση αλληλοϋποστήριξης για τον σαφή ορισμό του προβλήματος και την επίλυσή του πριν λάβουν τον φουσκωμένο λογαριασμό κινητής τηλεφωνίας.

Κάποιοι λένε ότι η αυτόματη εναλλαγή στην εξυπηρέτηση της κίνησης data μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας γίνεται λόγω ενός άλλου αναδυόμενου προβλήματος, αυτό της κακής λήψης ή της απώλειας της σύνδεσης Wi-Fi (μπορείτε να διαβάσετε σχετικά στο tech.in.gr). Το πρόβλημα αυτό, επιμένουν οι χρήστες, παρατηρείται μόνο στο iPhone 5 που φέρει το iOS 6, δεν αποδίδεται όμως στην νεότερη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που βρίσκεται πλέον εγκαταστημένο και σε παλαιότερες συσκευές, όπως το iPhone 4S, το iPhone 4, το iPhone 3GS, το iPad 2 και το iPad.

Η Apple δεν έχει εκδώσει καμία σχετική ανακοίνωση που να απευθύνεται σε όλους, εντούτοις φαίνεται να αποδέχεται την ύπαρξη του προβλήματος αφού την Κυριακή εξέδωσε σχετική ενημέρωση λογισμικού για τους συνδρομητές του δικτύου της Verizon. Στο support.apple.com, η Apple περιγράφει το πρόβλημα ως εξής: «Υπό συνθήκες, το iPhone 5 προκαλεί κίνηση δεδομένων μέσω του δικτύου της Verizon ενώ η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε Wi-Fi». H Verizon δεν θα χρεώσει τους χρήστες για την κίνηση που προκλήθηκε εξαιτίας του προβλήματος.

Διαβάστε περισσότερα στο tech.in.gr για να αποφύγετε το σοκ του λογαριασμού

  • Εάν παρατηρήσετε χρέωση 22+ ευρώ πέραν του παγίου σας για εξαιρετικά μικρό όγκο δεδομένων (λιγότερο από ΜΒ) τότε ίσως είστε θύμα. To πρόβλημα, μάλλον θα σας πουν από τα δίκτυα, αποδίδεται «σε κάποια» smartphone που συνδέονται στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας και προκαλούν λίγη κίνηση, παρά τις ρυθμίσεις σας περί του αντιθέτου. Σε κάθε περίπτωση, ψάξτε το, ζητήστε να σας καθοδηγήσουν για να αποφύγετε την επανάληψη της χρέωσης και ίσως πετύχετε την πίστωση του ποσού στον επόμενο λογαριασμού σας:
  • Μήπως χρεώνεστε ένα ευρώ την ημέρα για Ίντερνετ από το κινητό;
    Cosmote, Vodafone και Wind σας δίνουν την δυνατότητα να μπείτε «για λίγο» στο Ίντερνετ από το κινητό σας με χρέωση 1 ευρώ. Μάλιστα και στα τρία δίκτυα, η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη εκ των προτέρων και μόλις «κάτι» προκαλέσει κίνηση, χρεώνεστε για το πρώτο πακέτο δεδομένων.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr