Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: 45 χρόνια μετά

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: 45 χρόνια μετά

Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται την 8η Οκτωβρίου του 1967, από την ημέρα που ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα πέρασε οριστικά στην ιστορία και στο συλλογικό υποσυνείδητο, όσων αγωνίζονται για μια δικαιότερη κοινωνία. Το in.gr παρουσιάζει πλήρες αφιέρωμα με κινηματογράφο, μουσική, θέατρο, τηλέοραση, βιβλίο και…»κομαντάντε» Τσε Γκεβάρα! Αν και το ζητούμενο μιας δικαιότερης κοινωνικής κατάστασης και κατανομής […]

Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται την 8η Οκτωβρίου του 1967, από την ημέρα που ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα πέρασε οριστικά στην ιστορία και στο συλλογικό υποσυνείδητο, όσων αγωνίζονται για μια δικαιότερη κοινωνία.
Το in.gr παρουσιάζει πλήρες αφιέρωμα με κινηματογράφο, μουσική, θέατρο, τηλέοραση, βιβλίο και…»κομαντάντε» Τσε Γκεβάρα!
Αν και το ζητούμενο μιας δικαιότερης κοινωνικής κατάστασης και κατανομής του πλούτου, 45 χρόνια μετά τη δολοφονία του κομαντάντε Τσε Γκεβάρα, δεν έχει επιτευχθεί, ο Τσε δεν παύει να αποτελεί πρότυπο και σημείο αναφοράς των επαναστατών απανταχού της γης.

Το όνομα και η εικόνα του Τσε συνεχίζουν να φέρουν ιδέες και οράματα, να συνεγείρουν μυαλά και καρδιές ανθρώπων όλων των ηλικιών σε όλα τα μέρη του κόσμου. Η διαρκής εικόνα αυτού του αιώνιου εφήβου επαναστάτη, η ζωή, η προσωπικότητα, οι αγώνες και οι ιδέες του παραμένουν ακλόνητα.

Το in.gr και η Ψυχαγωγία σας ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στον «Κομαντάντε Τσε Γκεβάρα«, τη ζωή του και την απήχηση της προσωπικότητάς του στη Τέχνη.

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Χρονολόγιο –
Μια σύντομη βιογραφία του «Che»

Η εικόνα του Τσε διασχίζει τον κόσμο σαν σύμβολο του εργατικού λαού που παλεύει για να κατακτήσει την ελευθερία του, με την ελπίδα να βελτιώσει την ζωή του. Εκεί όπου θα γεννηθεί ο νέος άνθρωπος, κι όπου οι άνθρωποι δεν θα κατασπαράζουν ο ένας τον άλλον.

Ερνέστο Τσε Γκεβάρα: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ
4-10/10

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο για τον Ernesto Che Guevara συνδιοργανώνουν η New Star σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα.

Ο Che Guevara στη μουσική

«Hasta Siempre Commandante» τραγουδά ολόκληρη η υφήλιος από το 1967 μέχρι σήμερα, τιμώντας μέσα από τη μουσική, τον γεννημένο στην Αργεντινή, μεγάλο Κουβανό επαναστάτη!

Ο Τσε Γκεβάρα στο…Home Cinema: «Che» Movies

Ο γνωστός σε όλους μας Αργεντινός επαναστάτης Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα κέρδισε το παρατσούκλι του από τη συχνή χρήση που έκανε στην έκφραση «Che» όταν απευθυνόταν στους κουβανούς συντρόφους του, κατά τη διάρκεια της κουβανικής επανάστασης.

Βιβλία, βιογραφίες και ημερολόγια για τον Τσε Γκεβάρα

Το in.gr Βιβλίο συγκέντρωσε και παρουσιάζει ημερολόγια-κείμενα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και βιβλία που έχουν γραφτεί από άλλους συγγραφείς.

Τσε Γκεβάρα: τηλεοπτικές εκπομπές εκτός…συνόρων

Με αφορμή τα 45 χρόνια από το θάνατο του «Μεγάλου Επαναστάτη», θυμόμαστε τις εκπομπές της τηλεοπτικής εκπομπής του Στέλιου Κούλογλου «Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα».

O Ρίκι Μάρτιν ως Τσε στη σκηνή του Broadway

Και όμως ναι, καλά διαβάσατε. Ο δημοφιλής τραγουδιστής Ρίκι Μάρτιν υποδύεται τον Τσε στο μιούζικαλ «Εβίτα» το οποίο κάνει πάταγο!


Επιμέλεια: Τζ. Παπαγεωργίου


Κάντε Like στη σελίδα της Ψυχαγωγίας στο Facebook

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024