Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντιμέτωπη με κυρώσεις η Microsoft στην Ε.Ε.

Αντιμέτωπη με κυρώσεις η Microsoft στην Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να χρεώσει την Microsoft για την αποτυχία της να δώσει επιλογή εναλλακτικών browser στους Ευρωπαίους χρήστες των Windows, όπως επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χ.Αλμούνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να χρεώσει την Microsoft για την αποτυχία της να δώσει επιλογή εναλλακτικών browser στους Ευρωπαίους χρήστες των Windows, όπως επιβεβαίωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χ.Αλμούνια. Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία, είπε ο επίτροπος, αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού.

H Microsoft βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ευρώπη, με αφορμή καταγγελίες ότι η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με απόφαση του 2009 που την υποχρέωνε να παρέχει επιλογή εναλλακτικών browser στους χρήστες των Windows, μαζί με τον δικό της Internet Explorer.

Το πλαίσιο διαλόγου στο οποίο η Microsoft θα επέτρεπε στον χρήστη να επιλέξει άλλον browser -Chrome, Firefox, Safari και Opera-, γνωστό ως Οθόνη Επιλογών Browser έπρεπε να εμφανίζεται σε όλες τις εκδόσεις των Windows έως το 2014. Εντούτοις, η Microsoft φέρεται να μην κάνει αυτή την προτροπή στην έκδοση των Windows 7 με το Service Pack 1, η οποία άρχισε να διατίθεται από τον Φεβρουάριο του 2011. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, στην ετήσια αναφορά της προς την Επιτροπή η Microsoft δήλωνε ότι τηρεί την συμφωνία.

Από τον Φεβρουάριο του 2011 μέχρι σήμερα, εκατομμύρια χρήστες Windows στην ΕΕ ενδέχεται να μην έχουν δει την Οθόνη Επιλογών browser. Η Microsoft πρόσφατα αναγνώρισε ότι η Οθόνη Επιλογών δεν εμφανιζόταν αυτή την περίοδο, αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Πάντως, η Microsoft απαντά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι ένα τεχνικό σφάλμα που πέρασε απαρατήρητο από τους αρμόδιους μηχανικούς λογισμικού δεν επέτρεψε στους χρήστες 28 εκατομμυρίων υπολογιστών στην Ευρώπη να επιλέξουν διαφορετικό browser από τον δικό της Internet Explorer για την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που εκφράζονται υποψίες για την παραβίαση των δεσμεύσεων που απορρέουν από μια συμφωνία για παραβίαση της νομοθεσίας περί υγιούς ανταγωισμού στην ΕΕ.

Ο Χ.Αλμούνια έχει στείλει τελεσίγραφο και στην Google.

«Ο χρόνος τελειώνει» προειδοποιεί την Google η Ε.Ε.

Ο Χουακίν Αλμούνια, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για την Ανταγωνιστικότητα δήλωσε ότι η Google δεν έχει ως τώρα ανταποκριθεί στο κάλεσμά του να κατευνάσει οικειοθελώς την δυσαρέσκεια της Επιτροπής για τις πρακτικές που ακολουθεί στην αγορά των διαδικτυακών μηχανών αναζήτησης. «Εάν δεν το κάνει σύντομα, θα αναγκαστούμε να ξεκινήσουμε επίσημες διαδικασίες», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την Microsoft και την υπόθεση στην Ε.Ε. στο tech.in.gr

Η Microsoft απαντά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι ένα τεχνικό σφάλμα που πέρασε απαρατήρητο από τους αρμόδιους μηχανικούς λογισμικού δεν επέτρεψε στους χρήστες 28 εκατομμυρίων υπολογιστών στην Ευρώπη να επιλέξουν διαφορετικό browser από τον δικό της Internet Explorer για την πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο.

Αντιμέτωπη με την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ευρώπη βρίσκεται άλλη μια φορά η Microsoft, με αφορμή καταγγελίες ότι η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε με απόφαση του 2009 που την υποχρέωνε να παρέχει επιλογή εναλλακτικών browser στους χρήστες των Windows, μαζί με τον δικό της Internet Explorer.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024