Σε ΗΠΑ, Ην. Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Αυστραλία, Καναδάς, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία παίρνουν σήμερα δυο-δυο τα iPhone 5 (δεν επιτρέπεται η αγορά περισσότερων από δύο). Δεν μπορεί, κάποιος Έλληνας φίλος θα δηλώσει πρόθυμος να το αγοράσει για σας και θα σας το στείλει πακέτο με courier.

Όμως, το iPhone 5 δέχεται μόνο nano SIM, όχι micro SIM που ενδεχομένως χρησιμοποιείτε στο iPhone 4 ή στο 4S σας. Οι nano SIM είναι πιο λεπτές από τις micro SIM και συγκεκριμένα κατά 12% (έχουν πάχος 0,67 χιλιοστά και διαστάσεις 12,3 x 8,8mm ύψος). Μπορεί στο παρελθόν να κόψατε μόνοι σας την SIM όταν πήρατε το iPhone 4, όμως εδώ πρόκειται, όπως λένε, για λεπτοδουλειά.

Πάντως, το χρήσιμο μέρος της κάρτας παραμένει ίδιο, όπως και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Εάν επιχειρήσετε να κόψετε την micro SIM προσέξτε να μην την λυγίζετε πολύ στην προσπάθειά σας και να μην αφήσετε τίποτα τριγύρω από την … nano SIM σας. To CNet Asia τα κατάφερε χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να λεπτύνει την καρτούλα.

  • H Cosmote μας ενημέρωσε ότι ξεκινά από σήμερα 21 Σεπτεμβρίου την διανομή nano SIM στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, OTEshop και Cosmote.
  • Ενημέρωση: Ανακοίνωση για την εμπορική διάθεση nano SIM εξέδωσε και η Vodafone. Μπορείτε να προμηθευτείτε την νέα nano SIM όπως και τους αντίστοιχους προσαρμογείς (adaptors) για την μετατροπή της σε ΜicroSIM ή κανονική SIM, από τη Vodafone

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr