Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Samsung καλείται να πληρώσει στην Apple 1,05 δισ. δολάρια για αντιγραφή δημοφιλών προϊόντων της

H Samsung καλείται να πληρώσει στην Apple 1,05 δισ. δολάρια για αντιγραφή δημοφιλών προϊόντων της

Η Samsung θα πρέπει να καταβάλει στην Apple, πάνω από 1 δισ. δολάρια ως αποζημίωση για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο της Καλιφόρνιας. Το αμερικανικό δικαστήριο, έπειτα από εξέταση περίπου 700 καταγγελιών από την Apple και την Samsung, για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, εκδίκασε ότι η Samsung έχει αντιγράψει κρίσιμα χαρακτηριστικά από τα δημοφιλή προϊόντα iPhone και iPad. Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης.

Η Samsung θα πρέπει να καταβάλει στην Apple, πάνω από 1 δισ. δολάρια ως αποζημίωση για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο της Καλιφόρνιας.

Το αμερικανικό δικαστήριο, έπειτα από εξέταση περίπου 700 καταγγελιών από την Apple και την Samsung, για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, εκδίκασε ότι η Samsung έχει αντιγράψει κρίσιμα χαρακτηριστικά από τα δημοφιλή προϊόντα iPhone και iPad.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του την ετυμηγορία ελεγκτικής επιτροπής η οποία μέσα σε λιγότερο από τρεις ημέρες εξέτασε επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple και πέντε της Samsung και με σχετική ευκολία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Samsung είχε αντιγράψει το iPhone και το iPad.

Η ετυμηγορία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική απαγόρευση για χρόνια τις πωλήσεις των βασικών προϊόντων της Samsung και να σταθεροποιήσει την κυριαρχία της Apple στην συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά φορητών υπολογιστών.

Η απόφαση αυτή ενισχύει τη δυναμική της Apple, μιας εταιρείας που είναι ήδη μεταξύ των μεγαλύτερων και πιο κερδοφόρων στην ιστορία των επιχειρήσεων, καθώς ένας σεβαστός αριθμός εταιρειών που πωλούν smartphones τα οποία βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android, ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν τώρα νομικές προκλήσεις από την Apple.

Samsung: Έφεση κατά της απόφασης

Η Samsung ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης. «Θα ενεργήσουμε αμέσως», τόνισε σε ανακοίνωσή της.

«Η σημερινή απόφαση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως νίκη για την Apple, αλλά είναι ο Αμερικανός καταναλωτής, ο οποίος χάνει», είπε.

«Η απόφαση θα οδηγήσει σε λιγότερες επιλογές, λιγότερη καινοτομία και δυνητικά υψηλότερες τιμές», προσέθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024