Η compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Nikon Coolpix S800c είναι η πρώτη κάμερα της Nikon με Android, το λειτουργικό σύστημα της πλειονότητας των smartphone και των tablet. Ο φωτογράφος αποκτά σύνδεση στο Διαδίκτυο (μόνο) μέσω Wi-Fi, μπορεί να πλοηγηθεί στο Web και να κατεβάζει  app στην κάμερα, που μπορεί να αφορούν στην επεξεργασία των λήψεών του ή στην κοινοποίησή τους και άλλα, δεν περιορίζεται όμως απαραίτητα στην φωτογραφία και στο βίντεο.

Η Coolpix S800c με Android παρέχει πρόσβαση στο κατάστημα εφαρμογών της Google, το
Google Play από το οποίο οι φωτογράφοι μπορούν να κατεβάζουν κάθε λογής
app. Η Nikon αναφέρεται στην ανακοίνωσή της σε παιχνίδια, χρηστικές
εφαρμογές και προσωπικής επικοινωνίας, ακόμα και e-mail- και θυμίζει ότι
προσφέρει το δικό της δικτυακό τόπο για την αποθήκευση και το μοίρασμα
φωτογραφιών, το my Picturetown.

Η Coolpix S800c με φακό NIKKOR με οπτικό zoom 10x και αισθητήρα 16Mpixel BSI CMOS υποστηρίζει επίσης την άμεση κοινοποίηση αξιόλογων φωτογραφιών σε Facebook, Google+ και Twitter.

Οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν την μηχανή για να μπουν στο Facebook, να δουν φωτογραφίες και βίντεο φίλων και πολλά άλλα, αυτονόητα σε smartphone ή tablet, απευθείας στην οθόνη 3,5 ιντσών Coolpix S800c. H κάμερα διαθέτει GPS, γεγονός που επιτρέπει την εγγραφή γεωγραφικών πληροφοριών σε κάθε λήψη. Όταν δεν υπάρχει διαθέσιμο Wi-Fi, η Coolpix S800c μπορεί να στείλει ασύρματα τις λήψεις σε smartphone ή tablet (δεν δέχεται κάρτες SIM για σύνδεση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας).

H Nikon Coolpix S800c αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο 2012 με προτεινόμενη τιμή λιανικής περίπου 350 δολάρια.

{{{related}}}

Associated Press,In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr