Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμβουλές για πετυχημένες φωτογραφίες των κατοικίδιων σας!

Συμβουλές για πετυχημένες φωτογραφίες των κατοικίδιων σας!

Η Carli Davidson, διεθνώς πολυβραβευμένη φωτογράφος κατοικίδιων και ζώων προσφέρει συμβουλές για πετυχημένες φωτογραφίες κατοικίδιων. Κάντε τα ζώα να αγαπήσουν τη φωτογραφική μηχανή, βεβαιωθείτε ότι έχετε θετική ενέργεια, προσπαθήστε να τραβήξετε την προσοχή τους, χρησιμοποιήστε εκπαιδευμένες συμπεριφορές και κόλπα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε βοηθήματα για να φωτογραφίσετε διαφορετικές εκφράσεις.

Με αφορμή την έρευνα της Nikon που επιβεβαιώνει ότι τα κατοικίδια είναι δημοφιλέστερη επιλογή για φωτογράφηση σε σχέση με το έτερο ήμισυ, η Carli Davidson, διεθνώς πολυβραβευμένη φωτογράφος κατοικίδιων και ζώων, είπε: «Αυτή η έρευνα δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του κατοικίδιου στην οικογενειακή ζωή. Επομένως, είναι λογικό να θέλουμε να φωτογραφίζουμε και να μοιραζόμαστε τις στιγμές τους, όπως ακριβώς θα κάναμε, αν όχι περισσότερο, για το παιδί μας, τα αδέλφια μας ή τον σύντροφό μας.

Βέβαια, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο να πετύχουμε την κατάλληλη φωτογραφία. Δεν μπορείς να ελέγξεις τα ζώα με τον τρόπο που ελέγχεις τους ανθρώπους. Συνήθως είναι κινούμενοι στόχοι και η μεταφορά της προσωπικότητάς τους σε μια φωτογραφία αποτελεί πρόκληση.

Εκεί ακριβώς είναι που η D3200 κάνει τη διαφορά, ανεξάρτητα από το αν θέλετε φωτογραφίες ή video, διότι είναι ιδιαίτερα εύχρηστη, ακόμα κι αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ μια D-SLR στο παρελθόν. Επίσης έχει δυνατότητες που επιτρέπουν να φωτογραφίσετε τη στιγμή, ακριβώς όπως θέλετε, ακόμα κι όταν έχετε χαμηλό φωτισμό ή ο σκύλος σας τρέχει στο πάρκο! Υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να βελτιώσετε μια φωτογράφιση, αλλά το να έχετε μια κορυφαία φωτογραφική μηχανή είναι σίγουρα ένα πολύ καλό ξεκίνημα.»

Η Carli Davidson προσέφερε συμβουλές για πετυχημένες φωτογραφίες κατοικίδιων:

  • Κάντε τα ζώα να αγαπήσουν τη φωτογραφική μηχανή. Αφήστε τα να τη μυρίσουν και να τη γλείψουν. Κρατήστε τη φωτογραφική μηχανή κάτω από αυτά έτσι ώστε να είναι λιγότερο τρομακτική. Επιβραβεύστε τα με λιχουδιές όταν την πλησιάζουν και δείχνουν ενδιαφέρον, αλλά θυμηθείτε να προστατεύσετε με ένα φίλτρο τον φακό σας από τυχόν σάλια.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε θετική ενέργεια. Τα ζώα έχουν διαίσθηση, επικοινωνούν με εκφράσεις και με τη γλώσσα του σώματος, επομένως, γνωρίζουν ενστικτωδώς αν δεν είστε σε διάθεση να παίξετε και αντιδρούν ανάλογα. Ξεκινήστε τη φωτογράφιση έτοιμοι να διασκεδάσετε και τότε θα θέλουν να παίξουν μαζί σας.
  • Προσπαθήστε να τραβήξετε την προσοχή τους. Κρατήστε μια σφυρίχτρα ή ένα παιχνίδι πάνω από τον φακό για να τα κάνετε να κοιτάξουν τη φωτογραφική μηχανή. Προσέξτε, μερικά ζωάκια θα ορμήσουν στο παιχνίδι. Επίσης, προσπαθήστε να αποφύγετε το υπερβολικό σφύριγμα, τα ζωάκια είναι έξυπνα και θα χάσουν το ενδιαφέρον τους γρήγορα αν καταλάβουν ότι δεν επιβραβεύονται για την απόκρισή τους στο σφύριγμα.
  • Χρησιμοποιήστε εκπαιδευμένες συμπεριφορές και κόλπα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους σκύλους, όμως, ξέρει το ζώο σας πώς να κάνει τούμπες; Αν ναι, τραβήξτε μια φωτογραφία ενώ ξαπλώνει με την πλάτη. Εξασκήστε τη στάση ενώ τραβάτε πορτραίτα. Θα εστιάζει σε εσάς για επιβράβευση και καθοδήγηση, επομένως, θα μπορείτε να πετύχετε καλή επαφή με τα μάτια. Επίσης, μάθετε σε ποιες λέξεις και ποιους ήχους αποκρίνεται το ζώο σας. Το γέμισμα του πιάτου συνήθως τραβά την προσοχή τους, λέξεις και φράσεις όπως «φαγητό», «βόλτα» ή «έλα να παίξουμε» ή ακόμα και απλά το όνομά τους μπορεί να προκαλέσουν χαριτωμένες κλίσεις του κεφαλιού και συναρπαστικές εκφράσεις.
  • Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε βοηθήματα για να φωτογραφίσετε διαφορετικές εκφράσεις. Αν φωτογραφίζετε ένα σκύλο σε εξωτερικό χώρο, πάρτε ένα μακρύ ξύλο και χρησιμοποιήστε το ένα χέρι για να παίξετε με το ζώο σας ενώ τραβάτε φωτογραφία με το άλλο. Θα πετύχετε μερικές χαριτωμένες εκφράσεις την ώρα που θα προσπαθεί να αρπάξει το ξύλο. Αν φωτογραφίζετε μια γάτα, θυμηθείτε πόσο πολύ συγκεντρώνονται στα παιχνίδια. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να κρεμάσετε ένα φτερό από ένα σπάγκο ή να πετάξετε μια μπάλα για να την κυνηγήσει. Αν τραβήξετε τη φωτογραφία ακριβώς την κατάλληλη στιγμή, το πιθανότερο είναι να προκαλέσει αστείες πόζες.

Η Marina Gurevich, Διευθύντρια Προϊόντων της Nikon Europe, σχολίασε: «Τα κατοικίδια είναι οπωσδήποτε ένα σημαντικό κομμάτι της οικογενειακής ζωής, επομένως είναι φυσικό να θέλουμε να τραβάμε όμορφες φωτογραφίες και video που αποτυπώνουν την προσωπικότητά τους.

Η D3200 είναι η ιδανική φωτογραφική μηχανή για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη φωτογράφιση με μηχανές D-SLR, προκειμένου να πετύχουν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας σε όλες τις οικογενειακές δραστηριότητες.

Μπορείτε είτε να αφήσετε τη φωτογραφική μηχανή να επιλέξει τις ρυθμίσεις με δυνατότητες όπως η Αυτόματη Επιλογή Σκηνής, η οποία εφαρμόζει τις πιο κατάλληλες ρυθμίσεις, είτε να μάθετε πώς να τραβήξετε τη φωτογραφία μόνοι σας, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία οδηγού.

Το ζωάκι σας θα είναι τόσο όμορφο όσο ποτέ άλλοτε!»

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024