Το YouTube διέθεσε ένα εργαλείο για να προστατεύουν οι εγγεγραμμένοι χρήστες του την δική τους ανωνυμία αλλά και όσων καταγράφουν στα βίντεο που ανεβάζουν στην δημοφιλή διαδικτυακή υπηρεσία φιλοξενίας.

Το Blur All Faces επιχειρεί να αναγνωρίσει τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο υπό επεξεργασία βίντεο και θολώνει την εικόνα, ώστε να μην είναι αναγνωρίσιμα.

  • Αφού κάνετε login στο YouTube, κάντε κλικ στο username σας (επάνω δεξιά) και επιλέξτε Video Manager
  • Επιλέξτε το βίντεο που θέλετε να επεξεργαστείτε και επιλέξτε Edit
  • Στην σελίδα επεξεργασίας επιλέξτε Enchancements
  • Στη συνέχεια Additional Features και κάντε κλικ στο Apply στην επιλογή Blur All Faces.

Το YouTube επιχειρεί να εντοπίσει όλα τα πρόσωπα στο βίντεο, δεν το επιτυγχάνει όμως πάντα, καθώς ο φωτισμός, η γωνία και η ποιότητα λήψης επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά του, αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση από την υπηρεσία.

Μπορείτε να διαγράψετε το original video που ανεβάσατε μετά την επέμβασή σας. Προς το παρόν, δεν μπορείτε να επιλέξετε πρόσωπα που θα υποστούν το blur.

Πως θα μοιραστείτε private video στο YouTube;

Εάν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό και τα πρόσωπα παραμένουν ορατά ή έστω αναγνωρίσιμα, τότε προτείνετε να διατηρήσετε το βίντεο private. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μοιραστείτε το private βίντεο –μπορείτε να επιτρέψετε την προβολή σε 50 αποδέκτες (Edit, Broadcasting and Sharing Options, Privacy, προσθήκη έως και 50 username από το YouTube). Δυστυχώς, οι αποδέκτες θα πρέπει απαραίτητα να έχουν λογαριασμό στο YouTube .

Το YouTube προτείνει σε όσους πρόκειται να ανεβάζουν «ευαίσθητα» βίντεο
, να εκτιμούν τους κινδύνους, να εξετάζουν με λεπτομέρεια τι έχει καταγραφεί στο βίντεο που θα μπορούσε να προδώσει την ταυτότητα των πρωταγωνιστών ή τη δική τους, καθώς και την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, η οποία μπορεί να επιτρέπει στις Αρχές ακόμα και την ταυτοποίηση του συνδρομητή κινητής τηλεφωνίας που ανέβασε το βίντεο από το κινητό του.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr