Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο από το Dropbox σας με mail, Facebook ή Twitter

Μοιραστείτε φωτογραφίες και βίντεο από το Dropbox σας με mail, Facebook ή Twitter

Ήδη από τον Απρίλιο του 2012, το Dropbox επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται αρχεία και φακέλους αποστέλλοντας με e-mail μια παραπομπή σε αυτά σε όσους θέλουν να τα κοινοποιήσουν. O παραλήπτης μπορεί να δει φωτογραφίες και βίντεο ή παρουσιάσεις από τον browser χωρίς απαραίτητα να κατεβάσει τα αρχεία.

Ήδη από τον Απρίλιο του 2012, το Dropbox επιτρέπει στους χρήστες του να μοιράζονται αρχεία και φακέλους αποστέλλοντας με e-mail μια παραπομπή σε αυτά σε όσους θέλουν να τα κοινοποιήσουν. O παραλήπτης μπορεί να δει φωτογραφίες και βίντεο ή παρουσιάσεις ακόμα και από τον browser χωρίς απαραίτητα να κατεβάσει τα αρχεία.

Οι εγγεγραμμένοι χρήστες του Dropbox μπορούν να στείλουν το link προς τα αρχεία είτε από το κινητό τους, είτε από τον υπολογιστή (ακόμα και από τον dropbox.com από τρίτο υπολογιστή).

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Από τον φάκελο My Drobpox στον υπολογιστή, κάνετε δεξί κλικ πάνω στον φάκελο ή στο αρχείο που θέλετε να κοινοποιήσετε. Μεταξύ των επιλογών εμφανίζεται και το σύνολο των επιλογών της υπηρεσίας υπό το όνομα Dropbox. Μεταφέροντας τον κέρσορα πάνω του, θα δείτε Browse on Dropbox website, Get Link και View previous versions. Επιλέξτε Get Link.

  • Με το Get Link, οι παραλήπτες της παραπομπής αποκτούν το δικαίωμα πρόσβασης στο αρχείο ή στον φάκελο που υποδεικνύει και μπορούν να δουν το περιεχόμενο από τον browser ή να κάνουν download και να τα σώσουν στο δικό τους dropbox. Δεν μπορούν να κάνουν επεξεργασία πάνω στο αρχείο (εάν μοιραστείτε έτσι ένα αρχείο .xls ή .doc δεν επιτρέπετε την ομαδική εργασία). Αυτό μπορεί να γίνει μόνο εάν ορίσετε Shared Folders.

Όπως θα παρατηρήσετε εάν θέλετε να μοιραστείτε περισσότερες από μια φωτογραφίες (ή αρχεία γενικότερα) για να μην επαναλαμβάνετε την διαδικασία Get Link ανά αρχείο, προτείνετε να φτιάξετε έναν φάκελο και να πάρετε το link για αυτόν τον φάκελο.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πως θα βλέπουν τις φωτογραφίες σας από τον browser οι παραλήπτες του link (εδώ το link με τις φωτογραφίες από την Χαβάι μας το μοίρασε το Dropbox):

Βέβαια, αυτός δεν είναι ο βέλτιστος τρόπος είναι όμως ο μόνος που παρέχει εγγενώς η υπηρεσία. Δεν είναι ο βέλτιστος, αφού εάν έχετε συνδέσει το Dropbox με το smartphone σας και έχετε επιλέξει να κάνετε αυτόματα Camera Uploads, τότε όλες οι φωτογραφίες θα ανεβαίνουν σε αυτόν τον φάκελο. Εάν θέλετε να μοιράσετε διαφορετικές φωτογραφίες με διαφορετικούς παραλήπτες e-mail από τον φάκελο Camera Uploads τότε θα αναγκαστείτε να φτιάξετε ισάριθμους φακέλους όσοι είναι οι παραλήπτες.

Αυτό το λεγόμενο Share Link στο Dropbox σας επιτρέπει να πάρετε την παραπομπή και να μοιράσετε την πρόσβαση όχι μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά και σε φίλους σας στο Facebook (και επιλεκτικά σε κάποιους από αυτούς), ή να δημοσιεύσετε απευθείας μια φωτογραφία σε όσους σας ακολουθούν στο Twitter (μπορείτε να στείλτε DM @username για να μοιραστείτε φωτογραφία μόνο με έναν ακόλουθο). Για να μοιραστείτε αρχεία στο Facebook, πρέπει να το επιτρέψετε στην εφαρμογή του Dropbox. Μετά την διασύνδεση των υπηρεσιών, θα δείτε ότι ενεργοποιείται και το autocomplete καθώς πληκτρολογείτε το όνομα του φίλου ή της φίλης σας στο Facebook στο πεδίο του Dropbox.

Aνθή Παναγιωτάκη
@techingr

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024