Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους φιναλίστ η ελληνική ομάδα του Imagine Cup 2012

Στους φιναλίστ η ελληνική ομάδα του Imagine Cup 2012

Στους φιναλίστ στην κατηγορία Σχεδιασμός Λογισμικού έφτασε η ελληνική ομάδα με το έργο Symbiosis (με την Νόσο Αλτσχάιμερ) στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό Imagine Cup 2012 που διεξάγεται φέτος στην Αυστραλία (6-10 Ιουλίου). Το Symbiosis ανέπτυξαν οι Δημήτρης Μανδηλιώτης, Κώστας Τούμπας, Κατερίνα Κυπριώτη, Κική Κάζα υπό την επίβλεψη του Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στους φιναλίστ και, συγκεκριμένα, στις έξι καλύτερες ομάδες στον κόσμο, στον Σχεδιασμό Λογισμικού έφτασε η ελληνική ομάδα με το έργο Symbiosis (με την Νόσο Αλτσχάιμερ) στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό Imagine Cup 2012 που διεξάγεται το 2012 στην Αυστραλία (6-10 Ιουλίου).

Το Symbiosis ανέπτυξαν οι Δημήτρης Μανδηλιώτης, Κώστας Τούμπας, Κατερίνα Κυπριώτη, Κική Κάζα, φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την επίβλεψη του Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η πρόταση της Symbiosis αποτελεί μια νέα θεώρηση της υποστήριξης των μελών της κοινότητας της νόσου Alzheimer, η οποία μέσω της προηγμένης σχεδίασής της στοχεύει στη διευκόλυνση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Το περιβάλλον της Symbiosis αναπτύσσεται χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής, προσαρμοζόμενης στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή, και ενεργοποιεί πνευματικές και φυσικές δεξιότητές τους, ενισχύοντας, παράλληλα, την αίσθηση της αυτονομίας και αυτοπεποίθησης.

Η πορεία της αλληλεπίδρασης με τη Symbiosis καταγράφεται συνεχώς, παρέχοντας (μέσω του Cloud) άμεση ενημέρωση στον περιθάλποντα και στο συνδεόμενο με τον ασθενή ιατρό.

Μέσω της Symbiosis, o ιατρός, μπορεί να διαχειρίζεται τους ασθενείς του ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο μέσω της σύνδεσής του από το smartphone του στη βάση (SymbioCloud).

Δείτε την παρουσίαση της ομάδας στις 9 Ιουλίου.

Συγχαρητήρια!

Μια νέα προσέγγιση στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ κέρδισε το φετινό βραβείο στον φοιτητικό διαγωνισμό Imagine Cup που διοργανώνει κάθε χρόνο από το 2003 η Microsoft και στην Ελλάδα. Οι φοιτητές του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μέντορα τον Λ.Χατζηλεοντιάδη, έναν καθηγητή που έχει οδηγήσει στην πρώτη θέση κι άλλες ομάδες στο παρελθόν, φαντάστηκαν έτσι έναν κόσμο όπου η τεχνολογία συμβάλλει στην επίλυση ενός από τα μεγαλύτερα σύγχρονα προβλήματα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024