Δείτε τι πρέπει να δείξετε στο παιδί σας για να μην εμφανίζεται με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία σε κοινωνικές διαφημίσεις στο Facebook, ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει μόνο για τους φίλους του. Εάν με την καθοδήγησή σας κάνει την ρύθμιση, όχι μόνο δεν θα διαφημίζει τίποτα στους φίλους του, αλλά θα μάθει να παρέχει επιλεκτικά προσωπικά δεδομένα στο Ίντερνετ.

Μια χρήσιμη πληροφορία για γονείς με παιδιά που είναι μέλη του Facebook εντοπίσαμε στο Κέντρο Βοήθειας της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το θέμα των διαφημιστικών ανακοινώσεων που είναι υποχρεωμένοι να προωθούν όσοι το χρησιμοποιούν. H πληροφορία αφορά την χρήση του ονόματος ή της εικόνας παιδιών στις λεγόμενες «κοινωνικές διαφημίσεις».

Οι κοινωνικές διαφημίσεις δείχνουν το μήνυμα ενός διαφημιστή δίπλα σε δραστηριότητές των μελών του Facebook, στην προκειμένη περίπτωση του παιδιού  (π.χ. όταν δηλώνει ότι του αρέσει μια Σελίδα στο Facebook). Αυτές τις προτιμήσεις (γενικά, την σχετική δραστηριότητα) με ονοματεπώνυμο (ίσως και φωτογραφία) σε διαφημιζόμενα προϊόντα, τις βλέπουν μόνο οι επιβεβαιωμένοι φίλοι του παιδιού.  Αν χρησιμοποιηθεί κάποια φωτογραφία, αυτή θα είναι η φωτογραφία του προφίλ του παιδιού, και όχι κάποια φωτογραφία από τα άλμπουμ του.

Εάν λοιπόν, δεν θέλετε το όνομα ή η εικόνα προφίλ του παιδιού σας, κάτω των 18 ετών, να συσχετίζεται με διαφημίσεις, γράφει στο Κέντρο Βοήθειας η υπηρεσία, θα πρέπει να κάνει τη σχετική ρύθμιση με την βοήθειά σας.

Καθοδηγήστε το παιδί σας στις ρυθμίσεις για τις Διαφημίσεις Facebook στην διεύθυνση

  • http://www.facebook.com/settings?tab=ads&section=social, ώστε να διαλέξει την επιλογή που θέλει, στο μενού δίπλα στη ρύθμιση Να συνδέονται οι κοινωνικές μου δραστηριότητες με διαφημίσεις για…. Οι επιλογές είναι δύο, είτε μόνο οι φίλοι του ή κανείς. Προφανώς, πρέπει να επιλέξει Κανείς.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει μόνο για τις διαφημίσεις που συνδέει το Facebook με νέα σχετικά με κοινωνικές δραστηριότητες. Επομένως, ανεξάρτητα από αυτή τη ρύθμιση, οι κοινωνικές δραστηριότητες θα εξακολουθούν να εμφανίζονται σε άλλα περιβάλλοντα, όπως σε διαφημιστικές ανακοινώσεις ή σε μηνύματα από το Facebook.

Αν δεν μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να επεξεργαστεί αυτή τη ρύθμιση απορρήτου, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια της υπηρεσίας. Κατά την υποβολή της φόρμας, πρέπει να γνωρίζετε ότι θα σας ζητηθεί να υποβάλετε επικυρωμένο αντίγραφο μιας επίσημης δήλωσης των δικαιωμάτων που έχετε ως γονέας ή κηδεμόνας κατά την υποβολή του αιτήματος. H φόρμα απευθύνεται μόνο σε γονείς με παιδιά κάτω των 18 ετών. Μετά την επεξεργασία του αιτήματός σας, οι κοινωνικές δραστηριότητες του παιδιού σας δεν θα συνδέονται με διαφημίσεις έως ότου το παιδί σας συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Στη συνέχεια, το ίδιο το παιδί σας θα μπορεί να επιλέξει την επιθυμητή ρύθμιση.

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr