Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ χρηστών Apple και σε Mac

Δωρεάν ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ χρηστών Apple και σε Mac

Ένα από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά του Mountain Lion που φέρνει στους Mac η νέα έκδοση του λειτουργικού, είναι η προσθήκη της υπηρεσίας άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ χρηστών των προϊόντων της Apple. Με το app Messages, η Apple φέρνει την υπηρεσία iMessages και στους υπολογιστές της, επιτρέποντας την άμεση, δωρεάν επικοινωνία όλων των χρηστών των προϊόντων της, χωρίς να διακόπτεται η συζήτηση, όπου κι αν βρίσκονται.

Ένα από τα εξέχοντα χαρακτηριστικά του Mountain Lion είναι η προσθήκη στους Mac της υπηρεσίας άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ χρηστών των προϊόντων της Apple.

Με το app Messages, η Apple φέρνει την υπηρεσία iMessages και στους υπολογιστές της, επιτρέποντας την άμεση, (δωρεάν υπό Wi-Fi) επικοινωνία όλων των χρηστών των προϊόντων της, χωρίς να διακόπτεται η συζήτηση, όποια συσκευή της Apple κι αν χρησιμοποιούν. To Messages app αντικαθιστά το iChat.

Το OS X Mountain Lion, η ένατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των υπολογιστών της Apple θα διατεθεί τον Ιούλιο 2012, από το Mac App Store αντί 20 δολαρίων περίπου.

Το νέο app επιτρέπει την άμεση επικοινωνία μεταξύ χρηστών των συσκευών της Apple, δηλαδή iPhone, iPad, iPod touch με iOS 5 και Mac. To Messages φέρνει στους Mac με Mountain Lion μια υπηρεσία γνωστή στους χρήστες των smartphone και tablet της Apple, το iMessage.

Έτσι, οι χρήστες Mac θα μπορούν να υποκαθιστούν τα SMS με Messages όταν πρόκειται να επικοινωνήσουν με χρήστη Mac, iPad, iPhone ή iPod touch, υπό την προϋπόθεση ότι εμφανίζονται online.

Σε αντίθεση με τα SMS, η επικοινωνία με το Messages είναι δωρεάν όταν γίνεται μέσω Wi-Fi. Όταν πρόκειται για σύνδεση μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας προφανώς προκαλεί κίνηση data, που επιφέρει χρεώσεις ανάλογα με το πρόγραμμα του συνδρομητή.

Σε κάθε Message στο Mac, ο χρήστης μπορεί να επισυνάψει υψηλής ποιότητας φωτογραφίες, ακόμα και βίντεο υψηλής ευκρίνειας ή άλλα αρχεία. Η συζήτηση συγχρονίζεται σε όλες τις συσκευές του χρήστη, ώστε να μπορεί να την ξεκινήσει από τον Mac και να την συνεχίσει με το iPad ή το iPhone εν κινήσει.

H υπηρεσία υποστηρίζει την ομαδική αποστολή μηνυμάτων, στέλνει αποδεικτικά λήψης αλλά και ανάγνωσης των μηνυμάτων και ενημερώνει τον χρήστη πότε ο συνομιλητής του πληκτρολογεί (εμφανίζονται τρεις τελείες, όπως μπορείτε να παρατηρήσετε στην εικόνα).

Επίσης, το Messages υποστηρίζει την κρυπτογραφημένη μετάδοση των μηνυμάτων από άκρο σε άκρο. Τέλος, το app Messages υποστηρίζει παραδοσιακές υπηρεσίες άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των AIM, Yahoo!, Google Talk και Jabber.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024