Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέο λογισμικό για το iPhone, νέους Mac αναμένεται να παρουσιάσει η Apple τη Δευτέρα

Νέο λογισμικό για το iPhone, νέους Mac αναμένεται να παρουσιάσει η Apple τη Δευτέρα

Στο ετήσιο συνέδριό της που απευθύνεται σε προγραμματιστές και ξεκινά τη Δευτέρα, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το iOS 6, καθώς και νέα μοντέλα υπολογιστών Mac. Τα αποκαλυπτήρια του νέου λειτουργικού συστήματος για το iPhone, το iPod και το iPad θεωρούνται βέβαια, αφού έξω από το συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση έχουν αναρτηθεί διαφημιστικά πανό που γράφουν «iOS 6». H παρουσίαση ξεκινά στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Στο ετήσιο συνέδριό της που απευθύνεται σε προγραμματιστές και ξεκινά τη Δευτέρα, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το iOS 6, καθώς και νέα μοντέλα υπολογιστών Mac. H εκδήλωση ξεκινά στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Τα αποκαλυπτήρια του νέου λειτουργικού συστήματος για το iPhone, το iPod και το iPad θεωρούνται βέβαια, αφού έξω από το συνεδριακό κέντρο όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση έχουν αναρτηθεί διαφημιστικά πανό που γράφουν «iOS 6».

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, αφού σε όλα συνέδριά της (Worldwide Developer Conference) τα τελευταία χρόνια η εταιρεία παρουσιάζει νέα έκδοση του λογισμικού. Συνήθως, οι νέες εκδόσεις του iOS γίνονται διαθέσιμες για κατέβασμα όταν παρουσιαστεί και νέο μοντέλο του iPhone -κάτι που η αγορά περιμένει φέτος το φθινόπωρο.

Αυτή τη φορά, πάντως, οι αναλυτές πιστεύουν ότι η αναβάθμιση του λογισμικού θα προσφέρει μικρές μόνο βελτιώσεις, όπως ενσωμάτωση λειτουργιών του Facebook.

Όσον αφορά το λογισμικό των υπολογιστών Mac, η Apple έχει ήδη παρουσιάσει μια δοκιμαστική έκδοση του Mac OS X 10.8 «Mountain Lion», το οποίο περιορίζει τις διαφορές ανάμεσα στις δύο πλατφόρμες και κάνει τους υπολογιστές Mac να θυμίζουν περισσότερο το iPhone και το iPad. Η κυκλοφορία του προγραμματίζεται για το καλοκαίρι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ αναμένεται επίσης να παρουσιάσει τη Δευτέρα νέα μοντέλα Mac. H Intel αναβάθμισε πρόσφατα τη σειρά των επεξεργαστών της με τσιπ αυξημένης ταχύτητας και μειωμένης κατανάλωσης, ενώ οι περισσότερες σειρές Mac δεν έχουν αλλάξει εδώ και ένα χρόνο.

Το μεγαλύτερο μυστήριο αφορά τις φιλοδοξίες της Apple να ανοιχτεί στην αγορά τηλεοράσεων. Όμως παρά τη φημολογία για την ανάπτυξη τηλεοπτικού δέκτη από την Apple, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι πιθανότατα η εταιρεία θα ανακοινώσει απλώς την αναβάθμιση του λογισμικού για το Apple TV, μια συσκευή που συνδέει το iTunes στην τηλεόραση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024