Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της Windows 8 Release Preview ενημερωθείτε για τις ελάχιστες απαιτήσεις της και τις εναλλακτικές επιλογές εγκατάστασης της προέκδοσης αυτής (ώστε να αποφύγετε τον εκνευρισμό από πιθανή δυσλειτουργία).

Οι ελάχιστες απαιτήσεις για την εγκατάσταση της δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 8 είναι οι παρακάτω, είναι γνωστό όμως ότι δεν ξεπερνούν τις απαιτήσεις της προηγούμενης έκδοσης των Windows, δηλαδή των Windows 7.

  •       Επεξεργαστής: 1GHz ή ταχύτερος
  •       RAM: 1GB (32 bit) ή 2GB (64 bit)
  •       Χώρος στον σκληρό δίσκο: 16 GB (32 bit) ή 20 GB (64 bit)
  •       Κάρτα γραφικών: Συμβατή με Microsoft DirectX 9 με πρόγραμμα οδήγησης WDDM

Πρόσθετες απαιτήσεις για τη χρήση ορισμένων δυνατοτήτων:

  •      Για να χρησιμοποιήσετε την αφή, χρειάζεστε tablet ή οθόνη που υποστηρίζει πολλά σημεία επαφής.
  •      Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Windows Store και να κάνετε λήψη και εκτέλεση εφαρμογών, χρειάζεστε μια ενεργή σύνδεση στο Internet και ανάλυση οθόνης τουλάχιστον 1024 x 768.
  •      Για κούμπωμα εφαρμογών, χρειάζεστε ανάλυση οθόνης τουλάχιστον 1366 x 768.
  •      Πρόσβαση στο Internet

Προσέξτε επίσης, ότι εάν κάνετε αναβάθμιση από ελληνικά Windows στην Release Preview των Windows 8, η οποία δεν είναι διαθέσιμη στην ελληνική γλώσσα, μπορείτε να κρατήσετε μόνο τα αρχεία σας.

Για να επιστρέψετε στην προηγούμενη έκδοση των Windows που χρησιμοποιούσατε, θα χρειαστεί να τα επανεγκαταστήσετε από τα μέσα ανάκτησης ή εγκατάστασης που συνόδευαν τον υπολογιστή σας, τα οποία συνήθως είναι μέσα DVD. Αν δεν έχετε μέσα ανάκτησης, ίσως μπορέσετε να τα δημιουργήσετε από ένα διαμέρισμα αποκατάστασης στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιώντας λογισμικό που παρέχεται από τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας.

Μια εναλλακτική λύση είναι να κατεβάσετε την Windows 8 Release Preview σε μορφή αρχείου ISO. Αυτή η λύση θεωρείται καλύτερη όταν έχετε έναν υπολογιστή που τρέχει Windows και θέλετε να τρέχετε την προέκδοση κάνοντας boot από το DVD, το USB ή το partition που την εγκαταστήσατε.

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε την προεπισκόπηση της τελικής έκδοσης σε κάποιο άλλο διαμέρισμα, υπολογιστή ή εικονική μηχανή, η Microsoft προτείνει να κάνετε λήψη του προγράμματος εγκατάστασης των Windows 8 Release Preview και να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εργαλεία για τη μετατροπή ενός ειδώλου ISO σε μέσα εγκατάστασης, όπως DVD ή μονάδα δίσκου flash USB με δυνατότητα εκκίνησης. Μπορείτε να βρείτε πρόσθετες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της λίστας των υποστηριζόμενων αναβαθμίσεων, στις Συνήθεις ερωτήσεις.

Δείτε μια καλή παρουσίαση της Release Preview από το testedcom.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο