«Επιδόσεις υπερυπολογιστή σε ένα προσωπικό σύστημα, εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ, με αυτονομία μιας ολόκληρης ημέρας» φέρνει η δεύτερη γενιά των επεξεργαστών της AMD σύμφωνα με τους ειδικούς. Οι Trinity πήραν το βραβείο της Καλύτερης Επιλογής στην έκθεση Computex του 2012 που διοργανώνεται στην Ταϊβάν.

Οι νέοι APU «επαναπροσδιορίζουν το τοπίο του computing, και καθιστούν εφικτή μια εξαιρετική εμπειρία με υψηλή ανάλυση και επιτάχυνση εφαρμογών σε όλες τις συσκευές και επιπλέον, στα notebook, με μεγάλη αυτονομία», αναφέρεται στην σχετική ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
{{{related}}}
Η AMD ανακοίνωσε με υπερηφάνεια το βραβείο για τους AMD A-Series APU από την Computex TAIPEI 2012, που της απονέμεται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το βραβείο απονέμεται από την Taipei Computer Association, διοργανωτής της ετήσιας έκθεσης Computex TAIPEI 2012, της κορυφαίας οργάνωσης στον τομέα της τεχνολογίας στη χώρα.

Οι εκτεταμένες αξιολογήσεις πραγματοποιήθηκαν από την επιτροπή, η οποία απαρτιζόταν από αξιότιμους κυβερνητικούς αξιωματούχους, ακαδημαϊκούς, αναλυτές, αρχισυντάκτες σημαντικών μέσων ενημέρωσης και εξειδικευμένους επιστήμονες του κλάδου, που κλήθηκε να επιλέξει τα καλύτερα προϊόντα σε 10 κατηγορίες, βάση σχεδίασης και τεχνολογίας.

Η δεύτερη γενιά των AMD Α-Series APU συνδυάζει την προηγμένη αρχιτεκτονική x86 με πολλαπλούς πυρήνες CPU με τη βραβευμένη σειρά τσιπ γραφικών AMD Radeon HD 7000.

  • Οι Trinity έχουν στο ίδιο τσιπ CPU με δύο ή και τέσσερις πυρήνες και GPU με έναν πυρήνα

Σύμφωνα με την AMD, η απόδοση των εφαρμογών αυξάνεται έως και 29% (σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά AMD-Series APU), και στα γραφικά έως και 56%. Επίσης, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αυξάνεται στις 12 ώρες. «Τα μοναδικά χαρακτηριστικά επιτρέπουν τη βελτίωση σε ζωτικούς τομείς για τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένης της ψυχαγωγίας, των παιχνιδιών και της φορητότητας, μέσω του ανερχόμενου οικοσυστήματος των APU», υποστηρίζει η εταιρεία.

«Είναι τιμή μας να λαμβάνουμε αυτό το βραβείο από την Taipei Computer Association για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η σημαντική υποδοχή της αγοράς και οι επευφημίες του κλάδου για τους AMD A-Series APUs αποδεικνύουν ότι η AMD ικανοποιεί με μοναδικό τρόπο τις ανάγκες των πελατών της και μιας νέας γενιάς αγοραστών υπολογιστή», δηλώνει ο Chris Cloran, corporate vice president, AMD Client Products.

Τα βραβευμένα προϊόντα όλων των εταιρειών θα παρουσιαστούν στο Best Choice Award Pavilion από την Taipei Computer Association, στο πλαίσιο της προσεχούς έκθεσης Computex 2012 (Ταϊπέι, 5-9 Ιουνίου 2012).

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr