Οι νέες τηλεοράσεις της LG φέρνουν το Ίντερνετ στην TV με τον τρόπο που υλοποίησε την σύγκλιση η Google, στην νεότερη έκδοχή του, την Google TV 2.0 που παρουσίασε η Google τον Οκτώβριο του 2011.

H LG αποδέχτηκε να κάνει μια νέα απόπειρα με τις Google TV, παρά το γεγονός ότι η πρώτη υλοποίηση της Google δεν θεωρήθηκε επιτυχημένη (η Logitech, ένας από τους πρώτους στενούς συνεργάτες της Google στον τομέα αυτό, χαρακτήρισε την Google TV «λάθος» που της κόστισε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, λόγω μη ικανοποιητικών πωλήσεων).

Πάντως η LG δεν είναι η μόνη που θα επιμείνει στις Google TV: Samsung και Sony αναμένεται επίσης να παρουσιάσουν τις δικές τους Google TV.

Η LG ξεκινά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από την πορεία των δύο πρώτων μοντέλων που θα διαθέσει εκεί στις 21 Μαϊου θα εξαρτηθεί η επέκταση στις αγορές της Ευρώπης και αλλού.

Πάντως, η LG, όπως άλλωστε και οι άλλοι κατασκευαστές, δεν εγκαταλείπει τη δική της υλοποίηση για τις λεγόμενες έξυπνες τηλεοράσεις (η LG έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ότι το 60% των τηλεοράσεών της το 2012 θα βασίζονται στο NetCast).

Οι νεότερες Google TV της LG θα βασίζονται σε διπύρηνο επεξεργαστή και θα αξιοποιούν το Magic Remote, που ερμηνεύει σε εντολές, νεύματα και φωνητική αναζήτηση. Με το τηλεκοντρόλ θα γίνεται η εναλλαγή καναλιών, η αυξομείωση της έντασης  και ο έλεγχος των παιχνιδιών.

  • Το Magic Remote υποστηρίζει την αναγνώριση φωνής (Voice Recognition). Οι χρήστες εισάγουν κείμενο και πραγματοποιούν αναζητήσεις με φωνητικές εντολές.
  • Η λειτουργία Wheel, επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται πιο γρήγορα στα διάφορα μενού και τις εφαρμογές, πραγματοποιώντας ταχύτερες επιλογές.
  • Το Magic Gesture καθιστά δυνατή την εισαγωγή εντολών με φυσικές κινήσεις και τέλος,
  • η λειτουργία Pointing, καθιστά τις επιλογές επί της οθόνης πιο γρήγορες και απλές, χωρίς να απαιτείται συνεχές scrolling ή επανειλημμένα πατήματα στα πλήκτρα περιήγησης.

Ο οδηγός τηλεοπτικού προγράμματος του μέλλοντος

Ήδη από τον Οκτώβριο του 2011 η Google υπόσχεται τον τηλεοπτικό «οδηγό προγράμματος του μέλλοντος». Η μηχανή αναζήτησης του Google στην τηλεόραση θα μπορεί να συνδυάζει αποτελέσματα από διαφορετικές πηγές. Έτσι, θα μπορεί να εμφανίζει στην ίδια λίστα αποτελεσμάτων εκπομπές, ταινίες, συναυλίες ή βίντεο από το Ίντερνετ ανεξάρτητα από το που προέρχονται. Αυτό περιλαμβάνει και συνδρομητικές υπηρεσίες, όπως την δημοφιλή υπηρεσία στις ΗΠΑ Netflix, την ελεύθερη τηλεόραση και το YouTube. Τέλος, η Google TV θα μπορεί να αξιοποιεί το ιστορικό προβολών στην τηλεόραση και να κάνει ανάλογες προτάσεις.

Στο μέλλον, η Google θα επιχειρήσει να φέρει Google+, το δικό της κοινωνικό δίκτυο, στα set-top box με την Google TV ώστε να δώσει στα μέλη του τη δυνατότητα να μοιράζονται προτάσεις τηλεοπτικού περιεχομένου ή να κάνουν βιντεοδιασκέψεις με φίλους τους από την οθόνη της τηλεόρασης.

Στο μπλογκ Bits της εφημερίδας Τάιμς της Νέας Υόρκης μεταδίδεται ότι η LG επιβεβαίωσε ότι θα διαθέσει δύο Google TV, μια 47 ιντσών (47G2) και μια 55 ιντσών (55G2) στις ΗΠΑ (αντί $1699 και $2299, αντίστοιχα).


Δείτε ένα βίντεο από την παρουσίαση της νεότερης έκδοσης της Google TV, όπως αυτή έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης Consumer Electronics Show τον Ιανουάριο του 2012.

Reuters,In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr