Επιστολή Ρομπάι στους «27» για πιθανή έκτακτη Σύνοδο με θέμα την ανάπτυξη
Στο ενδεχόμενο να συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με αντικείμενο την ανάπτυξη, υπό τη μορφή δείπνου εργασίας, πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου, αναφέρεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε επιστολή του προς τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες. Στην επιστολή αναφέρεται στην ανάγκη λήψης μέτρων με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Στο ενδεχόμενο να συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με αντικείμενο την ανάπτυξη, υπό τη μορφή δείπνου εργασίας, πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου, αναφέρεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε επιστολή του προς τους 27 Ευρωπαίους ηγέτες.
Ο Χ. Ρομπάι τονίζει ότι η απάντηση της ΕΕ στην κρίση θα αποδώσει καρπούς, επισημαίνει ωστόσο πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.
Μετά τις ισχυρές πιέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, η έμφαση θα πρέπει να δοθεί τώρα σε μέτρα προτεραιότητας, τα οποία θα δώσουν ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, τονίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και δηλώνει ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση αποτελεί τη βάση στην οποία θα πρέπει να αναπτύξουμε τους στόχους για την ανάπτυξη.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, μιλώντας στην εκδήλωση Business Europe στις Βρυξέλλες, επανέλαβε την ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής του Μνημονίου στην Ελλάδα και τόνισε ότι εφόσον τηρηθεί κατά γράμμα το πρόγραμμα, θα πετύχει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διχασμένη η ακροδεξιά στην Ευρώπη για τον πόλεμο του Τραμπ στο Ιράν
- Η ανάρτηση της Euroleague για το «ερυθρόλευκο» σερί στα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (pic)
- Ρέξαμ – Τσέλσι 2-4: Τα… χρειάστηκαν οι «μπλε», προκρίθηκαν δύσκολο στους «8» του FA Cup
- Λουτράκι: Προφυλακίστηκε ο 17χρονος για την αιματηρή συμπλοκή με θύμα συνομήλικό του
- Chanel No5 – Το πιο διάσημο άρωμα στον κόσμο δημιουργήθηκε από ένα εργαστηριακό λάθος 105 χρόνια πριν
- Κολωνία – Ντόρτμουντ 1-2: Αντίδραση για τους Βεστφαλούς μετά τη Μπάγερν
