Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Facebook εξαγοράζει το Instagram για 1 δισ. δολάρια

Το Facebook εξαγοράζει το Instagram για 1 δισ. δολάρια

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την εξαγορά της δημοφιλέστερης υπηρεσίας μοιράσματος φωτογραφιών Instagram έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά για το Facebook, το οποίο ετοιμάζεται να βγει στο χρηματιστήριο, πιθανώς πολύ σύντομα. Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή δημιουργήθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια και απασχολεί μόνο 13 υπαλλήλους.

Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα την εξαγορά της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας μοιράσματος φωτογραφιών Instagram έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά για το Facebook, το οποίο μέχρι σήμερα δεν είχε πληρώσει περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει άλλες εταιρείες ή υπηρεσίες.

Το «άλμα» στο ποσό της εξαγοράς αντικατοπτρίζει την προστιθέμενη αξία που προσδίδει το Instagram σε ό,τι αφορά στη διάχυση του FB στις φορητές συσκευές, εν όψει μάλιστα της εισαγωγής της εταιρείας του Μ.Ζάκερμπεργκ στο χρηματιστήριο, πιθανώς πολύ σύντομα.

To Instagram διατίθεται δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ανεβάζουν φωτογραφίες, να τις επεξεργάζονται με έτοιμα φίλτρα και να σχολιάζουν ο ένας τις εικόνες του άλλου.

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή δημιουργήθηκε μόλις πριν από δύο χρόνια από τον Μάικ Κρίγκερ και τον Κέβιν Σίστρομ και απασχολεί μόνο 13 υπαλλήλους.

Η υπηρεσία γνώρισε ραγδαία άνοδο και γρήγορα βρέθηκε στην κορυφή του είδους της, σε ό,τι αφορά στο λειτουργικό σύστημα iOS των φορητών συσκευών της Apple.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από το Δεκέμβριο του 2011 έως τον περασμένο Μάρτιο, οι χρήστες του Instagram αυξήθηκαν από 15 εκατομμύρια σε 27 εκατομμύρια.

Η πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής για την λειτουργικά Android πέτυχε ένα εκατομμύριο κατεβάσματα σε μόνον 12 ώρες.

Στο μήνυμά του ο Ζάκερμπεργκ επισημαίνει ότι θα συνεχίσει η ανεξάρτητη ανάπτυξη του Instagram, η ομάδα του οποίου θα ενταχτεί στο Facebook.

«Το γεγονός ότι το Instagram συνδέεται με άλλες υπηρεσίες πέρα από το Facebook είναι σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας», λέει ο Ζάκερμπεργκ και προσθέτει ότι η δυνατότητα δημοσίευσης και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα θα διατηρηθεί όπως και «η δυνατότητα να σε ακολουθούν στο Instagram χωριστά από το Facebook».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024